Головне меню
Головна Підручники Кримінально-виконавче право Кримінально-виконавче право України § 3. Пенсійне забезпечення засуджених до позбавлення волі

§ 3. Пенсійне забезпечення засуджених до позбавлення волі

Кримінально-виконавче право - Кримінально-виконавче право України
137

§ 3. Пенсійне забезпечення засуджених до позбавлення волі

Засуджені до позбавлення волі зазнають лише тих правообмежень, які випливають із закону та вироку суду. Відповідно до вимог КВК Ук­раїни засуджені мають право на пенсійне забезпечення згідно з діючим законодавством. Це право включає в себе можливість на загальних підставах отримати пенсійне забезпечення за віком, по інвалідності, У зв'язку з втратою годувальника та в інших випадках, передбачених за­коном.

Збереження за засудженими права на пенсійне забезпечення цілком логічне та зрозуміле. Засуджений не позбавляється статусу громадяни­на зі всім комплексом прав та обов'язків, які властиві цьому статусу. Крім того, навіть якщо особа піддана покаранню, необхідно презумувати, що вчинений злочин — це помилка, яка не перехрещує колиш­нього життя людини, її праці та поваги до її віку. До того ж, якщо засуд­жений здійснював сплату зборів до Пенсійного та інших фондів.

 

< Попередня   Наступна >