Головне меню
Головна Підручники Судові та провоохоронні органи Організація судових та правоохоронних органів § 6. Територіальні управління Державної судової адміністрації України

§ 6. Територіальні управління Державної судової адміністрації України

Судові та правоохоронні органи - Організація судових та правоохоронних органів
161

§ 6. Територіальні управління Державної судової адміністрації України

Очолює територіальні управління Державної судової адміністрації України начальник, який призначається на посаду і звільняється з неї Головою Державної судової адмі­ністрації України за погодженням з Радою суддів України.

Законом України «Про судоустрій України» детальна регламентація діяльності обласних територіальних управлінь віднесена до предмету регулювання підзаконних нормативних актів.

На етапі становлення нової структури управління був збережений апробований практикою порядок фінансування і підзвітності апеляційних судів безпосередньо Державній судовій адміністрації України з віднесенням до підвідомчості територіальних управлінь лише місцевих судів.

З часом у правозастосовній практиці виробились механізми як взаємодії по реалізації єдиних завдань, так і розмежування функцій між усіма суб’єктами управління в судовій системі.

 

< Попередня   Наступна >