Головне меню
Головна Підручники Судові та провоохоронні органи Організація судових та правоохоронних органів 3.4. Прокуратури Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва й Севастополя (на правах обласних)

3.4. Прокуратури Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва й Севастополя (на правах обласних)

Судові та правоохоронні органи - Організація судових та правоохоронних органів
212

3.4. Прокуратури Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва й Севастополя (на правах обласних)

Прокуратури Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя (на правах обласних) та прирівняні до них прокуратури є прокуратурами другої ланки, і тому особливість їх діяльності полягає у тому, що, з одного боку, вони виконують функції, покладені законом на органи прокуратури в межах компетенції обласної прокуратури, а з іншого — здійснюють керівництво підпорядкованими прокуратурами.

Згідно зі ст. 16 Закону «Про прокуратуру» прокурори Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя та інші прокурори (на правах обласних) призначають на посади і звільняють з посад працівників, окрім тих, яких призначає Генеральний прокурор України. Вони ж за погодженням з Генеральним прокурором України вносять зміни до встановлених штатів підпорядкованих їм прокуратур у межах затвердженої чисельності і фонду заробітної плати.

Структурно прокуратури цього рівня також складаються з управлінь і відділів (в значній частині таких, що назвами збігаються з управліннями і відділами Генеральної прокуратури України), начальники яких призначаються на посаду і звільняються з посади прокурорами, які очолюють ці прокуратури, за погодженням із першими заступниками, заступниками, начальниками управлінь і відділів Генеральної прокуратури України.

У зазначених прокуратурах є також посади заступників начальників, старших прокурорів, прокурорів управлінь і відділів, старших слідчих з особливо важливих справ, слідчих з особливо важливих справ і старших слідчих, спе­ціалістів та інших співробітників, які призначаються та звіль­няються керівником відповідної прокуратури.

У прокуратурах Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва й Севастополя та інших прокурату

рах (на правах обласних) утворюються колегії у складі прокурора (голови), його заступників, інших керівних працівників. Персональний склад колегій затверджується Генеральним прокурором України (ст. 15 Закону України «Про прокуратуру»).

 

< Попередня   Наступна >