Головне меню
Головна Підручники Податкове право Гега П.Т., Доля Л.М. / Основи податкового права ГЛАВА 2 ПРАВОВІ ОСНОВИ ПОДАТКОВОЇ СИСТЕМИ // 2.1. Поняття та основні характеристики податкових систем

ГЛАВА 2 ПРАВОВІ ОСНОВИ ПОДАТКОВОЇ СИСТЕМИ // 2.1. Поняття та основні характеристики податкових систем

Податкове право - Гега П.Т., Доля Л.М. / Основи податкового права
107

ГЛАВА 2 ПРАВОВІ ОСНОВИ ПОДАТКОВОЇ СИСТЕМИ

2.1. Поняття та основні характеристики податкових систем

Базуючись на філософській концепції, що «система — це сукупність елементів, які перебувають у відношеннях і зв'язках один з одним, що утворює цілісність, єдність»1, і керуючись тим, що кожний компонент системи, в свою чергу, можна розглядати як окрему систему, а кожна система є одним із компонентів більш широкої системи, можна дати таке визначення поняття податкової системи.

Податкова система — це сукупність податків, зборів, інших платежів та внесків до бюджету і дер­жавних цільових фондів, платників податків та орга­нів, що здійснюють контроль за правильністю обчис­лення, повнотою і вчасністю сплати їх у встановлено­му законом порядку.

Сутність, структура і роль системи оподаткування визначаються податковою політикою, що є виключним правом держави, яка проводить її в країні самостійно, відповідно до завдань соціально-економічного розвитку. Через податки, пільги і фінансові санкції, а також обов'язки і відповідальність, які виступають невід'ємною частиною системи оподаткування, держава ставить єдині вимоги до ефективного ведення господарства в країні.

За оцінками фахівців, система оподаткування тим ефективніша, чим вона зручніша як для того, хто сплачує податки, так і для того, хто здійснює контрольні функції.

Суттєвими умовами оподаткування, що характеризу­ють податкову систему в цілому, є:

— порядок встановлення і введення в дію податків;

— види податків;

— права та обов'язки платників податків;

— порядок розподілу податків між бюджетами різних рівнів;

: justify">— відповідальність учасників податкових відносин.

У різних країнах податкові системи не однакові, кож­на з них має свої особливості. Вони створювались і розви­вались у різні історичні періоди, в різних економічних умовах. Але є й загальні показники, які характеризують податкові системи. Найузагальнюючим з них є подат­ковий тиск — відношення загальної суми податкових зборів до сукупного національного продукта. Він пока­зує, яка частина виробленого суспільством продукта перерозподіляється за допомогою бюджетних механізмів.

Податки виступають найбільш важливим і впливо­вим інструментом регулювання економічних відносин та інтересів держави, регіонів, підприємств і громадян. Вони відіграють значну роль у формуванні дохідної ча­стини бюджету. Податки покликані стимулювати роз­виток усього прогресивного і ефективного, регулювати суперечності, що виникають у процесі реалізації еконо­мічних інтересів.

Про структуру податків

Є розбіжність думок щодо кількості їх. Одні фахівці пропонують введення єдиного податку, інші за числен­ність їх.

Введення єдиного податку, на якій би основі він не грунтувався, не відповідає системному підходу до конструювання податкового механізму і входить у суперечність із світовою практикою оподаткування.

У країнах далекого зарубіжжя, особливо в країнах з розвинутою ринковою економікою, спокійно ставляться до кількості додатків, яких, як правило, стає все більше. Там вважають, що «чим простіша податкова система, тим вона грубіша і менш надійна, вплив податків на реальні економічні процеси і поведінку платників подат­ків у потрібному для держави напрямку не можна за­безпечити двома, трьома і навіть десятьма податками». Водночас «велика кількість податків не обов'язково повин­на вести до важкого податкового тягаря, всі ці процеси піддаються регулюванню».

Наприклад, у Китайській Народній Республіці єди­ний промислово-торговельний податок включає 106 на­йменувань зборів за промислово-сільськогосподарські асортименти. Податок стягується за 42 ставками, які варію­ють залежно від призначення товарів від 1,5 % (для невідбіленої бавовняної тканини) до 66 % (для сигарет). Ставки оподаткування для більшості товарів становлять менше 20 % . При сплаті єдиного промислово-торговель­ного податку стягується і місцева надбавка до нього у розмірі 1 % суми податкового платежу.

Як показує практика, чисельність податків допомагає відчути платоспроможність платника податків і робить загальне податкове законодавство психологічно менш впливовим.

 

< Попередня   Наступна >