Головне меню

Г

Конституційно-процесуальне право - Конституційне та конституційно-процесуальне право
34

Г

Громадська організація — це добровільне формування, створене в результаті вільного волевиявлення громадян, що об’єдналися для задоволення і захисту своїх соціальних, економічних, національ­них, культурних, творчих, вікових, спортивних та інших спільних інтересів.

Громадські слухання — це форма безпосереднього волевиявлення членів територіальних громад, що передбачає їх право зустріча­тися з депутатами відповідної ради та посадовими особами місце­вого самоврядування, під час яких члени територіальної громади можуть заслуховувати їх, порушувати питання та вносити про­позиції щодо питань місцевого значення, що належать до відання місцевого самоврядування.

Громадянин України — це фізична особа, яка набула громадянство України в передбаченому законами та міжнародними договорами України порядку, правовий статус якої внаслідок чого обумовлю­ється її належністю до громадянства.

Громадянство України — це правовий обов’язок між фізичною осо­бою і Українською державою, який знаходить свій прояв у їхніх взаємних правах і обов’язках.

 

< Попередня   Наступна >