Головне меню
Головна Підручники Екологічне право Екологічне право § 11.4. Заходи органів внутрішніх справ щодо забезпечення охорони атмосферного повітря

§ 11.4. Заходи органів внутрішніх справ щодо забезпечення охорони атмосферного повітря

Екологічне право - Екологічне право
189

§ 11.4. Заходи органів внутрішніх справ щодо забезпечення охорони атмосферного повітря

Охорону атмосферного повітря забезпечує діяльність Дер­жавної автомобільної інспекції (ДАІ), контрольні функції якої охоплюють сферу дотримання нормативів гранично допусти­мих викидів забруднюючих речовин в атмосферу. Мова йде про нагляд за технічним станом двигунів автомобілів та заборону використання технічно несправних транспортних за­собів.

Співробітники ДАІ проводять щорічні огляди автотранс­портних засобів та періодичний контроль їх стану, відвідують транспортні підприємства, мають право вимагати від їх керів­ників пред'явлення необхідної документації і давати рекомен­дації щодо утримання від експлуатації автотранспортних засо­бів з технічно несправними двигунами, які забруднюють ат­мосферне повітря понад установлений мінімум.

Працівники ДАІ уважно стежать за організацією дорож­нього руху, вносять пропозиції щодо скорочення зупинок біля світлофорів, де автотранспортні засоби змушені працювати на холостому ходу і таким чином сильно забруднюють повітря, намагаються сприяти безперервному руху автомобілів міськи­ми дорогами, а також розвантажити автомагістралі міста від транзитного транспорту.

До заходів впливу, які застосовуються працівниками ДАІ, відносяться:

а) заборона випуску на лінію транспортних засобів у не­справному технічному стані;

б) зняття з автомобілів номерних знаків за перевищення норм вмісту забруднюючих речовин у відпрацьованих газах;

в) заборона руху по певних дорогах і провулках.

Працівники ДАІ у своїй роботі враховують те, що забруд­нення вихлопними газами — не єдиний прояв шкідливого впливу автотранспорту на стан атмосферного повітря.

Воно може забруднюватись також при перевезенні автотранспор­том різних хімікатів й інших отрутних речовин, які використо­вуються в сільському господарстві і на підприємствах. Тому вони слідкують за додержанням правил транспортування та­ких речовин, затримують їх до усунення недопіків.

Працівникам ДАІ надано право складати протоколи щодо перевищення нормативів вмісту забруднюючих речовин у ви­кидах автотранспортних та інших пересувних засобів, які на­правляються до адміністративних комісій при виконавчих ор­ганах районних, міських, районних в містах, селищних і сіль­ських Рад народних депутатів. За порушення законодавства про охорону атмосферного повітря вони накладають на вин­них посадових осіб і громадян адміністративні стягнення у ви­гляді штрафу.

Природоохоронна діяльність працівників інспекції визна­чається Положенням про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ України, яке затверджено по­становою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 р.

В основі діяльності органів внутрішніх справ щодо охорони атмосферного повітря від забруднення лежать також заходи, передбачені ст. 19 Закону України «Про охорону атмосфер­ного повітря»: переведення транспортних засобів на менш токсичні види енергії і палива; виведення з густонаселених житлових кварталів за межі міста автотранспортних під­приємств, автозаправних станцій, вантажного транзитного ав­томобільного транспорту; впровадження в містах автоматизо­ваних систем регулювання дорожнього руху та інші заходи.

Органи внутрішніх справ ретельно стежать і за виконан­ням норм права, які регулюють викиди забруднюючих речо­вин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Такі ви­киди можуть здійснюватись тільки за дозволами, які видають­ся органами Міністерства екології та природних ресурсів Ук­раїни.

У полі зору працівників органів внутрішніх справ знахо­дяться також вимоги щодо охорони атмосферного повітря від забруднення виробничими, побутовими та іншими відходами. Не допускається спалювання зазначених відходів на території підприємств, установ, організацій і населених пунктів. Вони вивозяться на підприємства, що використовують їх як сиро­вину, або на спеціальні звалища.

Працівникам міліції варто пам'ятати і про заходи охорони атмосферного повітря на випадок аварійних ситуацій. Стаття 17 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» зо­бов'язує підприємства, установи й організації, викиди забруд­нюючих речовин яких при аваріях та несприятливих метео­рологічних умовах можуть призвести до надзвичайних еколо­гічних ситуацій, мати заздалегідь розроблені спеціальні заходи щодо охорони атмосферного повітря. Такі заходи погоджують­ся з органами Міністерства екології та природних ресурсів, Міністерства охорони здоров'я, місцевими органами держав­ної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Органи внутрішніх справ сприяють виконанню вимог щодо охорони атмосферного повітря при видобуванні корисних ко­палин та проведенні вибухових робіт. Суть однієї з вимог по­лягає в тому, щоб зазначені виробничі процеси проводились з додержанням правил, спрямованих на відвернення або зни­ження рівнів забруднення атмосферного повітря.

Друга вимога стосується розміщення териконів. Згідно зі ст. 21 Закону «Про охорону атмосферного повітря» розмі­щення в населених пунктах нових териконів і відвалів, які мо­жуть бути джерелами забруднення атмосферного повітря або іншого шкідливого впливу на нього, забороняється.

Органи внутрішніх справ приділяють увагу відверненню і зниженню шуму, подають пропозиції і зауваження щодо роз­міщення підприємств, транспортних магістралей, аеродромів та інших об'єктів з джерелами шуму при плануванні і забудові населених пунктів, їх працівники не байдужі до питань утри­мання в належному стані залізничних і трамвайних колій, ав­томобільних шляхів, вуличних покриттів, поліпшення конструк­цій транспортних засобів та умов їх експлуатації.

Працівники органів внутрішніх справ беруть участь в здійсненні організаційних заходів для відвернення і зниження виробничих, комунальних, побутових і транспортних шумів.

Привертають увагу органів внутрішніх справ і питання ви­користання атмосферного повітря як сировини основного ви­робничого призначення. Підприємства, установи й організації, діяльність яких пов'язана з використанням атмосферного по­вітря як сировини основного призначення, повинні передба­чати заходи, які б забезпечували мінімально необхідне використання атмосферного повітря, а також здійснювати облік атмосферного повітря, яке витрачається на виробничі потреби.

Використання атмосферного повітря з перевищенням встановлених обсягів забороняється.

Про виконання підприємствами, установами і організація­ми покладених на них діючим екологічним законодавством обов'язків щодо раціонального використання атмосферного повітря дбають разом з природоохоронними органами органи внутрішніх справ, адже охорона природного середовища від­несена ст. 1 Закону України «Про міліцію» до першорядних завдань міліції.

Певні функції в галузі охорони атмосферного повітря ви­конує державна санітарно-епідемічна служба Міністерства внутрішніх справ України. На установи і підрозділи зазначеної служби покладаються функції спеціально уповноважених ор­ганів державного санітарно-епідеміологічного нагляду на під­порядкованих їм територіях, об'єктах, частинах і підрозділах. Зокрема, їх увагу привертають гігієнічні вимоги до атмосфер­ного повітря в населених пунктах, повітря у виробничих та інших приміщеннях.

Згідно з Законом України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» підприємства, установи, організації та громадяни при здійсненні своєї діяль­ності зобов'язані вживати необхідних заходів щодо запобіган­ня та усунення причин забруднення атмосферного повітря, фізичного впливу на атмосферу в населених пунктах, рекреа­ційних зонах, а також повітря у житлових та виробничих при­міщеннях, у навчальних, лікувально-профілактичних та інших закладах, інших місцях тривалого чи тимчасового перебуван­ня людей.

Виконання передбачених Законом заходів контролюється Державною санітарно-епідеміологічною службою, в тому числі відповідною службою Міністерства внутрішніх справ України.

Установи та заклади Державної санітарно-епідеміологічної служби здійснюють свою діяльність на підставі Положення про державний санітарно-епідеміологічний нагляд в Україні, що затверджується Кабінетом Міністрів України, та положень про державну санітарно-епідеміологічну службу відповідних мініс­терств і відомств.

 

< Попередня   Наступна >