Головне меню

ДОДАТОК 2

Судова бухгалтерія - Судова бухгалтерія: Підручник
48

ДОДАТОК 2

Орієнтований перелік питань, що вирішуються судово-бухгалтерською експертизою

Чи підтверджується документально вказана в акті інвентаризації (зазначаються реквізити акта) нестача (над­лишки) товарно-матеріальних цінностей (товарів, послуг) на певну суму (зазначається сума) на даному підприємстві (установі, організації) за певний період (зазначити)?

У який період утворилася нестача (зазначити суму), яку встановлено актом інвентаризації (зазначити дату), і хто відповідав за збереження товарно-матеріальних цінностей (грошових коштів) у цей період?

Обчислити суму матеріальної шкоди, завданої (зазна­чити кому) у зв’язку з нестачею, яку встановлено інвента­ризацією (акт інвентаризаційної комісії з зазначенням дати).

Чи підтверджуються документально висновки ревізії (зазначаються реквізити акта ревізії) у частині, що стосуєть­ся завищення вартості виконаних робіт?

Чи підтверджується документально зазначене в акті податкової адміністрації (вказуються реквізити акта) зани­ження прибутку виробничо-комерційною фірмою (назва фірми) за певний період (зазначити, за який)? Якщо підтвер­джується, то чи правильно обчислено суму додаткових по­датків, яку фірма має внести до бюджету?

Чи підтверджується документально вказаний в по­зовній заяві А. розмір завданої йому шкоди у зв’язку з не­виконанням відповідачем Б. умов договору (зазначається, якого)?

Які порушення вимог нормативних актів, що регла­ментують ведення бухгалтерського обліку і звітності, спри­яли завданню матеріальної шкоди (виникненню нестачі, необґрунтованому нарахуванню і виплаті заробітної плати, премії) і хто був зобов’язаний забезпечити додержання цих вимог?

ustify;">Чи обґрунтовано сплачено заробітну плату (зазначаєть­ся, кому і за який період) за дану роботу? Якщо необґрунтовано, то в якій сумі?

Чи не завищено в документах фактичну наявність то­вару (зазначити його найменування та суму) за інвентари­заційним описом (зазначити дату) порівняно з його макси­мально можливим залишком (зазначити підприємство) за станом на певну дату (зазначити дату)?

 

< Попередня   Наступна >