Головне меню
Головна Підручники Державне будівництво та місцеве самоврядування Державне будівництво і місцеве самоврядування Особлива частина Глава 4 Організація роботи Верховної Ради України // § 1. Основи організації та діяльності Верховної Ради України

Особлива частина Глава 4 Організація роботи Верховної Ради України // § 1. Основи організації та діяльності Верховної Ради України

Державне будівництво та місцеве самоврядування - Державне будівництво і місцеве самоврядування
63

Особлива частина

Глава 4

Організація роботи Верховної Ради України

§ 1. Основи організації та діяльності Верховної Ради України

Верховна Рада України є парламентом нашої країни, одним із ви­щих органів держави, який уособлює законодавчу гілку влади та висту­пає від імені Українського народу На відміну від Верховної Ради УРСР вона є постійно діючим органом, що забезпечує безперервність законо­давчого процесу й оперативне вирішення питань державної політики. Саме вона визначає загальні засади внутрішньої та зовнішньої політи­ки нашої держави, їй підконтрольний і підзвітний уряд. Такий статус обумовлює пріоритетну роль парламенту в державному механізмі, свідчить про його провідне місце серед органів державної влади України і дає підстави твердити, що в нашій країні існує парламентаризм.

Правову основу організації та діяльності Верховної Ради України ста­новлять норми Конституції України, законів «Про вибори народних депутатів України» від 25 березня 2004 року № 1665-IV, «Про статус на­родного депутата України» від 17 листопада 1992 року № 2790-ХП (в редакції Закону від 22 березня 2001 року № 2328-III з наступними зміна­ми), «Про комітети Верховної Ради України» від 4 квітня 1995 року № 116/95-ВР (з наступними змінами), «Про Уповноваженого Верхов­ної Ради України з прав людини» від 23 грудня 1997 року № 776/97-ВР, постанов Верховної Ради України «Про структуру апарату Верховної Ради України» від 20 квітня 2000 року № 1678-ІП, «Про газету Верхов­ної Ради України «Голос України» від 2 червня 1999 року та інших.

Згідно з Конституцією, основні процесуальні аспекти діяльності парламенту мають бути внормовані Законом «Про регламент Верховної Ради України». На сьогодні цей Закон ще не прийнятий, тому продов­жує діяти (із зм

інами і доповненнями) Регламент Верховної Ради Укра­їни, введений в дію постановою Верховної Ради України від 27 липня 1994 року №130/94-ВР.

Суттєве значення для належного впорядкування діяльності посадо­вих осіб та структурних підрозділів парламенту мають розпорядження Голови Верховної Ради України, зокрема «Про розподіл обов'язків між Головою Верховної Ради України, Першим заступником і заступниками голови Верховної Ради України» від 29 лютого 2000 року № 140, «Про за­твердження Положення про апарат Верховної Ради України від 31 травня 2000 року № 459, «Про Порядок забезпечення та використання ПЕОМ, комп'ютерної мережі та інформаційних систем у Верховній Раді України» від 12 травня 1999року№ 348, «Про затвердження Інструкції з діловодства в апараті Верховної Ради України» від 25 березня 2002 року № 153 та ін.

Територіальною основою діяльності парламенту є вся державна тери­торія, межі якої визначаються державним кордоном України.

Матеріальну основу діяльності законодавчого органу становлять об'єкти виключної власності Українського народу (земля, її надра, атмосферне повітря, природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу та виключної економічної зони), майно, що перебуває в державній власності й забезпечує діяльність парла­менту (адміністративні будинки, житловий фонд, санаторно-курортний комплекс Управління справами Верховної Ради України, меблі, оргтехніка, фонди парламентської бібліотеки, автотранспорт, засоби зв'язку тощо). Роз­поряджається використанням приміщень, споруд, обладнання, територій, що перебувають у віданні парламенту, Голова Верховної Ради України.

Фінансову основу діяльності парламенту становлять виключно кошти Державного бюджету України. Головним розпорядником бюджетних асиг­нувань у цьому разі виступає апарат Верховної Ради України. У Державному бюджеті України на 2004 рік на фінансове забезпечення діяльності законо­давчого органу було виділено 327240,0 тис. грн.; з них: 151379,7 тис. грн. — на здійснення законотворчої діяльності, 47152,9 тис. грн. — на органі­заційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення, 9000,0 тис. грн. — на візити народних депутатів України за кордон1.

Розробку проекту кошторису витрат Верховної Ради України, пого­дження його з Міністерством фінансів і подання його на розгляд парламен­ту забезпечує Голова Верховної Ради України. Він же розпоряджається ко­штами, виділеними згідно з затвердженим бюджетом і кошторисом витрат.

 

1Додаток№ ЗдоЗакону України від 17червня 2004 року№ 1801-rV «Про вне­сення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2004 рік"» // Президентський вісник. — 2004. — №18. — 21 липня.

 

< Попередня   Наступна >