Головне меню
Головна Підручники Судові та провоохоронні органи Організація судових та правоохоронних органів Організація судових та правоохоронних органів: підручник для студентів юрид. спеціальностей вищих навч. закладів / І. Є. Марочкін, Н. В. Сібільова, В. П. Тихий та ін. За ред. І. Є. Марочкіна, Н. В. Сібільової. — Х.: ТОВ «Одіссей», 2007. — 528 с.

Організація судових та правоохоронних органів: підручник для студентів юрид. спеціальностей вищих навч. закладів / І. Є. Марочкін, Н. В. Сібільова, В. П. Тихий та ін. За ред. І. Є. Марочкіна, Н. В. Сібільової. — Х.: ТОВ «Одіссей», 2007. — 528 с.

Судові та правоохоронні органи - Організація судових та правоохоронних органів
158

 

Організація судових та правоохоронних органів

 

Рецензенти:

доктор юридичних наук, професор Долежан В. В.;

доктор юридичних наук, професор Михайленко О.Р.

 

Автори підручника:

Марочкін І. Є., к. ю. н., професор Розділи ІІ, ІІІ;

Сібільова Н. В., к. ю. н., доцент Передмова, Розділ І § 1, § 2, Розділ ІV;

Тихий В. П., д. ю. н., професор Розділ V;

Каркач П. М., к. ю. н., професор Розділи ХІV, ХV;

Афанасьєв В. В., к. ю. н., доцент Розділи ХVІ – ХVІІ (у співавторстві з доц. Бабковою В. С.);

Бабкова В. С., к. ю. н., доцент Розділи ХVІ – ХVІІ (у співавторстві з доц. Афанасьєвим В. В.);

Бринцев В. Д., к. ю. н., професор Розділ Х;

Вільчик Т. Б., к. ю. н., доцент Розділ ХVІІІ;

Москвич Л. М., к. ю. н., асистент Розділ VІ § § 1–4;

Назаров І. В., к. ю. н., асистент Розділ ІХ;

Пишнев Д. І., к. ю. н., доцент Розділ ХІІІ;

Русанова І. О., к. ю. н., доцент Розділ VІ § 5;

Сульженко Ж. О., к. ю. н., доцент Розділ І § 3, Розділи ХІІ, ХІХ;

Шандула О. О., к. ю. н., доцент Розділи VІІ, VІІІ, ХІ.

 

Організація судових та правоохоронних органів: підручник для студентів юрид. спеціальностей вищих навч. закладів / І. Є.

Марочкін, Н. В. Сібільова, В. П. Тихий та ін. За ред. І. Є. Марочкіна, Н. В. Сібільової. — Х.: ТОВ «Одіссей», 2007. — 528 с.

 

У підручнику на основі чинного законодавства, практики його застосування і досягнень правової науки розглядаються статус судових та правоохоронних органів, порядок їх формування, принципи організації та функціонування. Особлива увага приділена розкриттю природи судової влади, визначенню системи і змісту її функцій, класифікації її принципів. Значне місце в роботі займає викладення принципів і порядку побудови судової системи України, їх відповідність міжнародним стандартам щодо незалежності, неупередженості та доступності правосуддя.

Виходячи з перебування вітчизняної системи права на етапі реформування характеристика органів судової влади, статусу її носіїв, органів прокуратури, дізнання, досудового слідства, інших державних і недержавних правоохоронних інститутів дана крізь призму їх становлення і розвитку.

Підручник розрахований на студентів, слухачів, курсантів вищих юридичних навчальних закладів. Книга також буде корисною викладачам, правознавцям­практикам, усім, кого цікавить організація судів та інших правоохоронних органів в Україні.

 

Наступна >