Головне меню
Головна Підручники Правова статистика ПРАВОВА СТАТИСТИКА Розділ ІV. ДОКУМЕНТИ ПЕРВИННОГО ОБЛІКУ ТА СТАТИСТИЧНА ЗВІТНІСТЬ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ // § 1. Поняття про статистичні формуляри

Розділ ІV. ДОКУМЕНТИ ПЕРВИННОГО ОБЛІКУ ТА СТАТИСТИЧНА ЗВІТНІСТЬ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ // § 1. Поняття про статистичні формуляри

Правова статистика - ПРАВОВА СТАТИСТИКА
193

Розділ ІV. ДОКУМЕНТИ ПЕРВИННОГО ОБЛІКУ ТА СТАТИСТИЧНА ЗВІТНІСТЬ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ

§ 1. Поняття про статистичні формуляри

Статистичний формуляр – це особливий документ, в якому реєстру­ються відповіді на запитання програми статистичного спостереження. Вони можуть мати форму статистичного звіту, переписного, або опитного, листа, анкети, картки чи бланка.

Розрізняють дві системи формулярів – карткову (індивідуальну) і спискову. При картковій системі кожна картка-формуляр призначається для реєстрації однієї одиниці сукупності та її ознак. При списковій системі в одному формулярі реєструються відомості про декілька одиниць сукупності.

Кожний із цих видів формулярів має свої недоліки і переваги. За карт­ковою системою спостереження можна одержати дані за значно більшою кількістю ознак, ніж при списковій. При розробці підсумків спостереження, яке було проведено за картковою системою, можна безпосередньо підрахува­ти картки за групувальними ознаками. Недолік карткової системи – значні витрати часу на заповнення кожної картки і значні матеріальні затрати на їх виготовлення і обробку.

Спискова форма статистичного формуляра є більш економічною, ніж карткова, і зручнішою для перевірки і машинної обробки. Недоліки спискової системи полягають в тому, що про окрему одиницю сукупності ми одержуємо значно менше інформації, ніж при картковій системі.

Внаслідок цього в правоохоронних органах карткова система викори­стовується ширше, а спискова система – переважно для реєстрації фактів, по­дій, заяв у різних журналах реєстрації, які найчастіше застосовуються з ме­тою контролю повноти відображення тих чи інших фактів різними докумен­тами карткової системи.

Обов`язковим атрибутом кожного формуля

ра є його адресна частина, до якої заносяться відомості про джерело інформації, місце і час збирання даних. У формах статистичної звітності визначають також адресу і термін її подання. Адресна частина використовується переважно у контрольних цілях, а іноді і для одержання додаткових відомостей.

Забезпечити правильні відповіді на поставлені в статистичному форму­лярі питання допомагає інструкція. (“Інструкція про порядок заповнення та подання документів первинного обліку злочинів, осіб, які їх вчинили, руху кримінальних справ” і “Інструкція про єдиний облік злочинів” від 26 березня 2002 року, які введені в дію з 1 квітня 2002 року спільним наказом Генераль­ної прокуратури, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, Державної податкової адміністрації, Міністерства юстиції України № 20/84/293/126/18/5). Відповідно до них були введені в дію нові документи первинного обліку карткової форми в правоохоронних органах. Зараз в пра­воохоронних органах України проводиться первинний облік і реєстрація усіх вчинених злочинів за цими документами. Їх значення полягає в тому, що якісно побудований облік дає змогу одержати достовірні показники, які характеризують стан, структуру і динаміку злочинності в країні в цілому і окремих її територіальних одиницях за різні проміжки часу.

Первинний облік і реєстрація злочинів відрізняються тим, що первин­ний облік проводиться шляхом заповнення органами дізнання і досудового слідства відповідних карток первинного обліку згідно з “Інструкцією про по­рядок заповнення та подання документів первинного обліку злочинів, осіб, які їх вчинили, руху кримінальних справ”, а реєстрація – внесення відомос­тей у реєстраційні журнали.

Основні правила заповнення та подання документів первинного обліку для забезпечення достовірності статистичної звітності в судових органах, ре­гламентуються “Інструкцією щодо заповнення статистичної картки на під­судного (обвинуваченого)” від 24 вересня 2001 р.; “Інструкцією щодо запов­нення форм статистичної звітності про роботу судів загальної юрисдикції (крім господарських судів)” від 27 травня 2002 р.; “Інструкцією про порядок складання статистичної звітності щодо роботи державної виконавчої служби (форма 4)” від 20.03.2001.

В кожній із зазначених інструкцій наводяться роз`яснення стосовно вірного заповнення тих чи інших документів, що дає змогу уникнути поми­лок і доброякісно провести статистичне спостереження.

 

< Попередня   Наступна >