Головне меню

Здійснення публічного контролю ведення Реєстру

Конституційно-процесуальне право - Конституційне та конституційно-процесуальне право
120

Здійснення публічного контролю ведення Реєстру

Політична партія, що має свою фракцію у поточному скликан­ні Верховної ради України, а також політична партія, що входить до складу блоку, який має свою фракцію у поточному скликанні Верхо­вної ради, має право брати участь у здійсненні публічного контролю ведення реєстру. За письмовою вимогою такої політичної партії розпорядник реєстру надає представнику цієї партії засвідчену цифро­вим підписом електронну копію бази даних реєстру. Ця копія може бути надана протягом місяця після завершення щорічного уточнення реєстру, а також не пізніш як за 60 днів до дня голосування на ви­борах президента України, народних депутатів України, всеукраїн­ському референдумі, чергових або позачергових місцевих виборах, які проводяться на всій території України.

Не пізніш як через місяць після отримання копії бази даних ре­єстру політична партія зобов’язана повернути розпоряднику реєстру отриману раніше копію та усі копії окремих частин, виготовлені нею відповідно до закону.

Політична партія, яка за підсумками парламентських виборів не взяла участі у розподілі депутатських мандатів, втрачає право отри­мувати надалі копії бази даних реєстру. така партія зобов’язана не пізніш як через три місяці після цих виборів повернути розпорядни­ку реєстру отриману раніше копію бази даних. Неповернення полі­тичною партією цієї копії в строки, встановлені законом, виявлення незаконно виготовлених або розповсюджених вторинних копій з ви­користанням примірника копії, який був наданий відповідній партії, є підставою для відмови в отриманні такою партією копії бази даних реєстру наступного разу, а також для розгляду питання про притяг­нення до відповідальності в установленому законом порядку осіб, винних у незаконному копіюванні та розповсюдженні персональних даних реєстру.

За підс

умком перевірки повноти та достовірності персональних даних реєстру політична партія може звернутися до органу ведення реєстру із заявою про виявлені порушення порядку ведення реєстру. орган ведення реєстру здійснює перевірку обґрунтованості такої за­яви і вживає у зв’язку з цим відповідних заходів.

 

< Попередня   Наступна >