Головне меню
Головна Підручники Конституційно-процесуальне право Конституційне та конституційно-процесуальне право § 10. Процедурні аспекти організації діяльності Верховної Ради Автономної Республіки Крим // Загальні положення

§ 10. Процедурні аспекти організації діяльності Верховної Ради Автономної Республіки Крим // Загальні положення

Конституційно-процесуальне право - Конституційне та конституційно-процесуальне право
197

§ 10. Процедурні аспекти організації діяльності Верховної Ради Автономної Республіки Крим

Загальні положення

Верховна рада Автономної республіки Крим є представницьким органом Кримської автономії, що представляє інтереси громадян, спільні інтереси населення, територіальних громад, місцевого само­врядування, ар Крим у цілому, і здійснює свої повноваження з ме­тою сприяння й забезпечення реалізації їх прав та законних інтересів, а також вирішення питань життєдіяльності й розвитку всього Крим­ського регіону.

Організацію і порядок діяльності Верховної ради АРК визнача­ють Конституція України, Закон України “про Верховну раду ав­тономної республіки Крим”, Конституція автономної республіки Крим, нормативно-правові акти самої Верховної ради АРК.

Діяль­ність Верховної ради Криму визначається також її регламентом.

Верховна рада АРК складається із 100 депутатів, які обирають­ся на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування, так само, як і народні депутати України та де­путати місцевих рад усіх рівнів. однак на відміну від Верховної ради України, а також сільських, селищних, міських, районних і обласних рад, строк повноважень Верховної ради Криму складає не п’ять, а чо­тири роки.

Відзначимо, що Верховна рада АРК є повноважною за умови об­рання не менш як двох третин від її загального складу. до слова, анало­гічна умова відносно правоповноважності передбачена чинним законо­давством і щодо роботи парламенту України та роботи місцевих рад.

 

< Попередня  
tes/7889-2010-10-30-08-44-31.html">Наступна >