Головне меню
Головна Підручники Господарське право Господарське право України: Підруч. для студ. 2.8. Державне регулювання діяльності об'єднань підприємців

2.8. Державне регулювання діяльності об'єднань підприємців

Господарське право - Господарське право України: Підруч. для студ.
138

2.8. Державне регулювання діяльності об'єднань підприємців

У ст. 21 ГКУ встановлено, що з метою сприяння розвитку національної економіки, її інтеграції у світове господарство, а також створення сприятливих умов для підприємницької діяль­ності в Україні можуть створюватися торгово-промислові палати як добровільні об'єднання підприємців та організацій. Торгово-промислова палата є недержавною самоврядною статутною орга­нізацією, що створюється на засадах членства і має статус юри­дичної особи. Держава сприяє торгово-промисловим палатам у виконанні ними статутних завдань. Порядок утворення та діяль­ності торгово-промислових палат встановлюється законом.

Суб'єкти господарювання — роботодавці мають право на об'єд­нання в організації роботодавців для реалізації та захисту своїх прав. Організації роботодавців є самоврядними статутними орга­нізаціями, що утворюються на засадах добровільності та рівно­правності з метою представництва і захисту законних інтересів роботодавців. Організації роботодавців можуть об'єднуватись у спілки та інші статутні об'єднання роботодавців. Порядок утво­рення та засади діяльності організацій та об'єднань роботодав­ців визначаються законом.

 

< Попередня   Наступна >