Головне меню
Головна Підручники Господарське право Господарське право України: Підруч. для студ. Глава 3. Правове регулювання ліцензування господарської діяльності // 3.1. Поняття і загальні положення

Глава 3. Правове регулювання ліцензування господарської діяльності // 3.1. Поняття і загальні положення

Господарське право - Господарське право України: Підруч. для студ.
156

Глава 3. Правове регулювання ліцензування господарської діяльності

3.1. Поняття і загальні положення

Ліцензія — документ державного зразка, який засвідчує право суб'єкта господарювання-ліцензіата на провадження зазначеного в ньому виду господарської діяльності протягом визначеного стро­ку за умови виконання ліцензійних умов (ст. 14 ГКУ).

Ліцензіат — юридична або фізична особа, що має виданий орга­ном державної влади документ, який засвідчує її право на прова­дження зазначеного в ньому виду господарської діяльності протягом визначеного строку за умови виконання ліцензійних умов. Відно­сини, що пов'язані з ліцензуванням певних видів господарської діяльності, регулюються Законом України "Про ліцензування пев­них видів господарської діяльності" від 1 червня 2001 р. Чинність цього Закону поширюється на всіх суб'єктів господарювання.

Ліцензування банківської, зовнішньоекономічної діяльності, каналів віщання, електроенергетики і використання ядерної енер­гії, у сферах інтелектуальної власності, виробництва і торгівлі спиртом етиловим коньячним і плодовим, алкогольними напоями і тютюновими виробами здійснюється відповідно до законів, що регулюють відносини в цих сферах.

 

< Попередня   Наступна >