Головне меню
Головна Підручники Судова бухгалтерія Судова бухгалтерія: Підручник § 7. Відповідальність аудиторів та аудиторських фірм

§ 7. Відповідальність аудиторів та аудиторських фірм

Судова бухгалтерія - Судова бухгалтерія: Підручник
128

§ 7. Відповідальність аудиторів та аудиторських фірм

За неналежне виконання своїх обов’язків аудитор (ауди­торська фірма) несе майнову та іншу відповідальність, ви­значену в договорі згідно з чинним законодавством.

Розмір майнової відповідальності аудитором (аудиторсь­кою фірмою) не може бути більшим, ніж обсяг збитків, фак­тично заподіяних замовнику з їхньої вини.

Всі спори майнового характеру між аудитором (ауди­торською фірмою) та замовником вирішуються у встанов­леному порядку з дотриманням вимог Закону України «Про аудиторську діяльність».

За неналежне виконання своїх професійних обов’язків до аудитора Аудиторською палатою України можуть бути застосовані стягнення у вигляді попередження, зупинення дії сертифікату та ліцензії.

Припинення чинності сертифікату або ліцензії на ауди­торську діяльність здійснюється на підставі рішення Ауди­торської палати України у випадках:

встановлення неодноразових фактів низької якості перевірок;

систематичного чи грубого порушення законодавства України, встановлених норм та стандартів.

Порядок припинення чинності сертифікату та ліцензії на аудиторську діяльність визначається Аудиторською пала­тою України.

Рішення Аудиторської палати України щодо припинен­ня чинності сертифікату та ліцензії можуть бути оскаржені до суду або арбітражного суду.

 

< Попередня   Наступна >