Головне меню

3.2. Повноваження Голови Вищої ради юстиції

Судові та правоохоронні органи - Організація судових та правоохоронних органів
109

3.2. Повноваження Голови Вищої ради юстиції

Голова Вищої ради юстиції обирається з членів ради на три роки без права переобрання на першому засіданні. Головою Вищої ради юстиції не може бути обрано членів, які входять до її складу за посадою.

До повноважень Голови Вищої ради юстиції належать:

— організація роботи Вищої ради юстиції та головування на її засіданнях;

— координація роботи секцій і членів Вищої ради юстиції;

— призначення засідань Вищої ради юстиції;

— направлення подання Президентові України про призначення суддів і про звільнення їх з посади;

— загальне керівництво апаратом Вищої ради юстиції;

— розпорядження бюджетними асигнуваннями на утримання і забезпечення діяльності Вищої ради юстиції;

— здійснення інших повноважень, передбачених регламентом Вищої ради юстиції, зокрема: за згодою ВРЮ призначає та звільняє керівника секретаріату Вищої ради юстиції, призначає на посади та звільняє з посад керівників структурних підрозділів та інших працівників секретаріату, радників і помічників, координує діяльність членів Вищої ради юстиції щодо виконання доручень, вирішує або порушує питання про присво­єння рангів державного службовця працівникам секретаріату, представляє Вищу раду юстиції у зносинах з іншими органами та організаціями тощо.

Голова Вищої ради юстиції в межах своєї компетенції видає розпорядження та накази, затверджує положення про структурні підрозділи секретаріату Вищої ради юстиції, посадові інструкції, порядок атестації працівників секретаріату згідно з чинним законодавством.

Вища рада юстиції обирає заступника

Голови Вищої ради юстиції, який виконує обов’язки Голови у разі його відсутності, забезпечує підготовку справ до розгляду, організує проведення щорічного узагальнення роботи ВРЮ щодо результатів розгляду звернень і подань, здійснює інші повноваження, передбачені Законом України «Про Вищу раду юстиції» та регламентом ВРЮ.

 

< Попередня   Наступна >