Головне меню
Головна Підручники Правова статистика ПРАВОВА СТАТИСТИКА § 7. Види статистичної звітності в органах, які ведуть боротьбу з адміністративними правопорушеннями

§ 7. Види статистичної звітності в органах, які ведуть боротьбу з адміністративними правопорушеннями

Правова статистика - ПРАВОВА СТАТИСТИКА
217

§ 7. Види статистичної звітності в органах, які ведуть боротьбу з адміністративними правопорушеннями

Звітом, що характеризує адміністративно-правову статистику є форма № 1-АП “Звіт про розгляд справ про адміністративні правопорушення та осіб, які притягнуті до адміністративної відповідальності”. Форму 1-АП за­повнюють посадові особи органів, які уповноважені виявляють факти адміні­стративних правопорушень і які мають право накладати на осіб, які їх вчини­ли, адміністративні стягнення. Кожна така організація подає цей звіт своїй вищій організації та органам державної статистики з річною періодичністю.

В цьому звіті вказується: назва статей КАПр України та назва адмініст­ративних правопорушень, які передбачені іншими нормативними актами Ук­раїни; кількість розглянутих правопорушень, по яких винесено рішення; у графах 2-7 наводяться дані про кількість осіб, щодо яких винесені рішення; кількість осіб, щодо яких матеріали передано на розгляд громадській органі­зації або трудового колективу та передані прокурору, органу досудового слідства чи дізнання; кількість накладених адміністративних стягнень, як основних, так і додаткових; суми накладеного і стягненого штрафу (в тому числі у випадках, коли правопорушення вчиненні у попередньому звітному періоді, а стягнення штрафу відбулося в поточному звітному періоді).

До встановленого розміру матеріальної шкоди, заподіяної правопору­шеннями, відносять матеріальну шкоду, яку заподіяно громадянам, підприєм­ствам та організаціям (втрати при пошкодженні чи розкраданні майна тощо) і неотриманні платежі (не внесені до бюджету податки, недобори митних платежів, неоплачена вартість проїзних квитків тощо).

У цьому звіті також наводяться довідкові дані про кількість: невикона­них постанов (рішень) щодо притягнення до адміністративної відповідаль­ності у зв`язку

з закінченням строку давності, з них про кількість не стягну­того штрафу, тобто про не стягнення штрафу на суму; вилученої: вогнепаль­ної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, наркотичних засобів, отруй­них, сильнодіючих та радіоактивних речовин; оплатно вилучених цінностей на суму; конфіскованих товарів на суму; валюти на суму.

Все це дає змогу встановити кількість осіб, які притягнуті до адмініст­ративної відповідальності по видах правопорушень в цілому і по окремих галузях господарства.

 

< Попередня   Наступна >