Головне меню

3.2.3. Колегії органів прокуратури

Прокуратура - Прокурорський нагляд в Україні
91

3.2.3. Колегії органів прокуратури

У прокуратурах Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя та прирівняних до них прокуратурах, а також у Генеральній прокуратурі створюються колегії в складі керівника прокуратури (голова), його заступників, інших керівних працівників. Персональний склад колегій затверджується Генеральним прокурором України. Відповідно до ст. 18 Закону України "Про прокуратуру" колегії прокуратур є дорадчими органами. Вони розглядають найбільш важливі питання, що стосуються додержання законності, стану правопорядку, діяльності органів прокуратури, виконання наказів Генерального прокурора України, кадрові питання, заслуховують звіти підпорядкованих прокурорів, начальників структурних підрозділів та інших працівників прокуратури.

На засіданнях колегій можуть заслуховуватися повідомлення і пояснення керівників міністерств, відомств, органів державного управління, нагляду та контролю, підприємств, установ і організацій, їх об'єд­нань, інших посадових осіб з приводу порушень законодавства. Рішення колегії реалізуються, як правило, наказом керівника органу відповідного рівня.

Порядок роботи колегії визначається регламентом, її рішення доводяться до відома працівників органів прокуратури. Контроль за виконанням рішень колегій забезпечується прокурорами чи їх заступниками згідно з розподілом службових обов'язків. У разі розбіжностей із колегією прокурор проводить у життя своє рішення, але зобов'язаний доповісти про це Генеральному прокурору України. Члени колегії можуть повідомити свою особисту думку Генеральному прокурору України, що може бути підставою для розгляду цих розбіжностей на колегії Генеральної прокуратури України.

 

< Попередня  
="/pidrychnuku/prokyratyra/490-naglyad/9541-324------.html">Наступна >