Головне меню

17.4. Правове положення промислово-фінансових груп

Господарське право - Господарське право України: Підруч. для студ.
122

17.4. Правове положення промислово-фінансових груп

Підприємство може бути учасником промислово-фінансової групи (або транснаціональної промислово-фінансової групи, якщо до складу групи входять українські та іноземні юридичні особи).

Промислово-фінансова група є об'єднанням, яке створюється за рішенням Кабінету Міністрів України на певний строк з ме­тою реалізації державних програм розвитку пріоритетних галу­зей виробництва і структурної перебудови економіки України, включаючи програми згідно з міжнародними договорами Украї­ни, а також з метою виробництва кінцевої продукції.

До складу промислово-фінансової групи можуть входити про­мислові та інші підприємства, наукові та проектні установи, інші установи та організації всіх форм власності. У складі промисло­во-фінансової групи визначається головне підприємство, яке має виключне право діяти від імені промислово-фінансової групи як учасника господарських відносин.

Промислово-фінансова група не є юридичною особою і не під­лягає державній реєстрації як суб'єкт господарювання.

Порядок утворення та інші питання діяльності промислово-фінансових груп визначаються законом про промислово-фінансо­ві групи, іншими нормативно-правовими актами.

 

< Попередня   Наступна >