Головне меню
Головна Підручники Господарське право Господарське право України: Підруч. для студ. 25.5. Порядок зміни і розірвання господарських договорів

25.5. Порядок зміни і розірвання господарських договорів

Господарське право - Господарське право України: Підруч. для студ.
133

25.5. Порядок зміни і розірвання господарських договорів

Зміна і розірвання господарських договорів в односторонньому порядку забороняються, якщо інше не передбачено законом або договором.

Сторона договору, яка вважає за необхідне змінити або розір­вати договір, повинна надіслати пропозиції про це другій стороні за договором.

Сторона договору, яка одержала пропозицію про зміну чи ро­зірвання договору, у двадцятиденний строк після одержання про­позиції повідомляє другу сторону про результати її розгляду.

Якщо сторони не досягли згоди щодо зміни (розірвання) дого­вору або в разі неодержання відповіді у встановлений строк з урахуванням часу поштового обігу, заінтересована сторона має право передати спір на вирішення суду.

Якщо судовим рішенням договір змінено або розірвано, дого­вір вважається зміненим або розірваним з дня набрання чиннос­ті цим рішенням, якщо іншого строку набрання чинності не встановлено за рішенням суду (ст. 188 ГКУ).

 

< Попередня   Наступна >