Головне меню
Головна Підручники Господарське право Господарське право України: Підруч. для студ. Глава 37. Капітальне будівництво // 37.1. Підрядні відносини в капітальному будівництві

Глава 37. Капітальне будівництво // 37.1. Підрядні відносини в капітальному будівництві

Господарське право - Господарське право України: Підруч. для студ.
90

Глава 37. Капітальне будівництво

37.1. Підрядні відносини в капітальному будівництві

Відповідно до ст. 317 ГКУ будівництво об'єктів виробничого та іншого призначення, підготовка будівельних ділянок, роботи з обладнання будівель, роботи із завершення будівництва, при­кладні та експериментальні дослідження і розробки тощо, які виконуються суб'єктами господарювання для інших суб'єктів або на їх замовлення, здійснюються на умовах підряду. Для здійснення зазначених робіт можуть укладатися такі договори підряду:

на капітальне будівництво (у тому числі субпідряду);

на виконання проектних і досліджувальних робіт;

на виконання геологічних, геодезичних та інших робіт, необ­хідних для капітального будівництва;

інші.

Загальні умови договорів підряду визначаються відповідно до положень Цивільного кодексу України про договір підряду, якщо інше не передбачено ГКУ.

Господарські відносини у сфері матеріально-технічного забез­печення капітального будівництва регулюються відповідними договорами підряду, якщо інше не передбачено законодавством або договором сторін. За згодою сторін будівельні поставки мо­жуть здійснюватися на основі договорів поставки.

 

< Попередня   Наступна >