Головне меню

§ 2. Завдання органів податкової служби

Судова бухгалтерія - Судова бухгалтерія: Підручник
103

§ 2. Завдання органів податкової служби

Органи державної податкової служби України у своїй діяльності керуються Конституцією України, законами України, іншими нормативно-правовими актами органів державної влади, а також рішеннями Верховної Ради Авто­номної Республіки Крим і Ради міністрів Автономної Рес­публіки Крим, органів місцевого самоврядування з питань оподаткування, ухваленими у межах їхніх повноважень.

Завданнями органів державної податкової служби є:

Здійснення контролю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою, вчас­ністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів по­датків і зборів (обов’язкових платежів), а також неподатко­вих доходів, установлених законодавством (далі — подат­ки, інші платежі).

Внесення у встановленому порядку пропозицій щодо вдосконалення податкового законодавства.

Запровадження у випадках, передбачених законодав­ством, нормативно-правовнх актів і методичних рекомен­дацій з питань оподаткування.

Формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб.

Роз’яснення законодавства з питань оподаткування серед платників податків.

Запобігання злочинам та іншим правопорушенням, віднесеним законом до компетенції податкової міліції, роз­криття, припинення, розслідування та провадження у спра­вах про адміністративні правопорушення.

Органи державної податкової служби України координу­ють свою діяльність з фінансовими органами Державного каз­начейства України, органами служби безпеки, внутрішніх справ, прокуратури, статистики, державною митною та кон­трольно-ревізійною службами, іншими контрольними орга­нами, установами банків, а також з податковими службами інших держав.

 

-s-1------.html">< Попередня   Наступна >