Головне меню
Головна Підручники Адміністративне право Адміністративне право України: Підручник § 4. Сутність виконавчої влади Адмiнiстративне право Украiни: Пiдручник / Ю. П. Битяк, В. М. Гаращук, О. В. Дьяченко та iн.

§ 4. Сутність виконавчої влади Адмiнiстративне право Украiни: Пiдручник / Ю. П. Битяк, В. М. Гаращук, О. В. Дьяченко та iн.

Адміністративне право - Адміністративне право України: Підручник

§ 4. Сутність виконавчої влади

Вiдповiдно до ст. 6 КонститудiТ державна влада здiйснюєть- ся на засадах ТТ подiлу на законодавчу, виконавчу та судову. Однак де не свiдчить про вiдмову вiд термiна «державне уп- равлiння» чи «управлiння державними справами» (наприклад, ч. 1 ст. 38 КонститудiТ). Термiн «державне управлiння» широ- ко використовують як у вiтчизнянiй, так i в зарубiжнiй лiтера- турi та законодавствi. Використання термiна «виконавча вла-

ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ І ВИКОНАВЧА ВЛАДА                             15

да» пов’язано передусi

м з переходом до розподiлу єдиноТ дер- жавноТ влади (певною мiрою умовного) на три гiлки влади — законодавчу, виконавчу та судову згiдно з функдiонально-ком- петендiйною спедiалiзадiєю. Три гiлки єдиноТ державноТ вла- ди характеризуються вiдповiдною самостiйнiстю, кожну уособ- люють (персонiфiкують)  конкретнi, вiдповiднi суб’єкти, якi ТТ здiйснюють, але змiст Тх дiяльностi спрямовано на розв’язан- ня, як єдиним механiзмом з внутрiшнiм розподiлом функдiй, загальносуспiльних завдань.

Сутнiсть виконавчоТ влади зводиться до такого.

1. Виконавча  влада є вiдносно самостiйною гiлкою (формою, видом) єдиноТ державноТ влади в УкраТнi — атрибутом держав-

но-владного механiзму, побудованого на засадах подiлу влади, й

здiйснюється поряд iз законодавчою та судовою в тiснiй взаємодiТ.

2. Виконавча влада є самостiйною лише у зв’язку  з прак- тичною реалiзадiєю КонститудiТ, законiв УкраТни в загально- державному та функдiонально-компетендiйному   масштабi. На

неТ покладено найбiльшу частину загальнодержавних функдiй.

3. Виконавча влада має державно-правову природу, надiле- на владними повноваженнями, що виявляється в ТТ можливос- тях впливати на поведiнку i дiяльнiсть людей, Тх об’єднань, правi й можливостях пiдкоряти своТй волi iнших.

4. Виконавчу владу здiйснюють на засадах подiлу держав-

ноТ влади на гiлки не на всiх рiвнях, а лише на вищому, оскiль- ки на мiсдевому рiвнi вiдсутнi законодавчi органи. На рiвнi району в мiстi є судовi органи, в той же час вiдсутнi органи виконавчоТ влади (державного характеру), крiм Києва та Се- вастополя. Немає Тх i на рiвнi села, селища, мiста. Управлiння на дьому рiвнi здiйснюють органи мiсдевого самоврядування.

5. Виконавча влада не може ототожнюватися з виконавчою дiяльнiстю, оскiльки така дiяльнiсть є формою реалiзадiТ ви- конавчоТ влади, видом державноТ дiяльностi вiдповiдноТ ком- петендiйноТ та функдiональноТ спрямованостi.

6. Виконавча влада здiйснюється системою спедiально ство- рених суб’єктiв — органами виконавчоТ влади рiзних рiвнiв, якi

надiлено виконавчою компетендiєю, що не властиво органам законодавчоТ та судовоТ влади. Через систему дих органiв — виконавчоТ влади — здiйснюють державне управлiння, вико- навчу й розпорядчу дiяльнiсть < Попередня   Наступна >