Головна Науково-практичні коментарі Господарський кодекс Розділ IV (ст.173-215) Глава 20 (ст.179-188) Стаття 186. Укладання організаційно-господарських договорів

Стаття 186. Укладання організаційно-господарських договорів

Розділ IV (ст.173-215) - Глава 20 (ст.179-188)
142

Стаття 186. Укладання організаційно-господарських договорів

1. Договірне оформлення організаційно-господарських зобов'язань може здійсню­ватися учасниками господарських відносин як на основі вільного волевиявлення сто­рін, так і на основі примірних договорів, якщо укладання таких договорів передбачено відповідними нормативно-правовими актами. Спрощений спосіб укладання організа­ційно-господарських договорів не допускається.

 

1. Організаційні господарські договори поширені у сфері перевезення вантажів (зокрема, навігаційні договори на річковому транспорті, річні договори автомобільного перевезення вантажів, довгострокові договори на перевезення морським транспортом, спеціальний дого­вір на повітряному транспорті). Основна мета їх укладення полягає у погодженні обсягів пе­ревезень і регулюванні взаємовідносин сторін щодо створення необхідних умов для майбут­ніх перевезень. Такі договори встановлюють правила здійснення багатьох виробничих опе­рацій, їх укладення не знімає з транспортного підприємства та вантажовідправника обов'яз­ку щодо оформлення перевезення конкретного вантажу договором перевезення відповідно до встановлених організаційним договором вимог. Таким чином, у межах єдиного організа­ційного господарського договору виникає, реалізується і припиняється низка відносно неза­лежних одні від одних правовідносин щодо погодження специфікацій, відвантаження окре­мих партій продукції, її приймання, оплати тощо. Організаційні договори належать до консенсуальних.

Як синонім терміна «організаційний договір» у цьому Кодексі та інших актах законодав­ства вживається термін «довгостроковий договір». Так, відповідно до частини 4 статті 307 ГК залежно від виду транспорту, яким передбачається систематичне перевезення вантажів, укладаються такі довгострокові договори: довгостроковий - на залізничному і морському транспорті; навігац

ійний - на річковому транспорті (внутрішньому флоті); спеціальний - на повітряному транспорті; річний - на автомобільному транспорті. Порядок укладення довго­строкових договорів встановлюється відповідними транспортними кодексами, транспортни­ми статутами або правилами перевезень.

Відповідно до статті 36 Статуту автомобільного транспорту Української РСР, затвердже­ного постановою Ради Міністрів УРСР від 27 червня 1969 р. [456], у річному договорі на автомобільне перевезення вантажів встановлюються обсяги та умови перевезень, порядок розрахунків, визначаються раціональні маршрути і схеми вантажопотоків.

Порядок укладення організаційного договору на перевезення вантажів деталізований Пра­вилами перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні, затвердженими наказом Міністерства транспорту України від 14 жовтня 1997 р. [262].

Ініціативу укласти договір на перевезення вантажів автомобільним транспортом може ви­явити як перевізник, так і вантажовідправник (вантажоодержувач) — майбутній замовник. Після того, як перевізник і замовник узгодили умови перевезень і розрахунки, стверджений підписом і печаткою перевізника проект договору з необхідними до нього додатками у двох примірниках перевізник зобов'язаний направити замовнику не пізніше, ніж через три дні пі­сля його узгодження. У договорі встановлюються: строк його дії, обсяги перевезень, умови перевезень (режим роботи з видачі та приймання вантажу, забезпечення схоронності ванта­жу, виконання вантажно-розвантажувальних робіт тощо), вартість перевезень і порядок роз­рахунків, порядок визначення раціональних маршрутів, обов'язки сторін, відповідальність тощо. Замовник не пізніш як через 10 днів після одержання від перевізника проекту договору підписує останній і додатки до нього, засвідчує їх печатками і один примірник повертає перевізнику. Якщо у замовника є розбіжності по договору, він зобов'язаний сформулювати свої пропозиції у протоколі розбіжностей і направити їх перевізнику разом з договором у 10-денний строк. Перевізник зобов'язаний розглянути протокол розбіжностей замовника, у разі потреби - спільно з ним, і включити до договору всі прийняті пропозиції. У разі непо­вернення перевізнику підписаного і завіреного печатками проекту договору з додатками у 10-денний строк договір набирає сили у редакції перевізника.

Згідно з укладеним договором перевізник і замовник у межах квартального плану за 10 днів до початку кожного місяця визначають місячні плани з декадними плановими завданнями на пе­ревезення вантажів. Перевезення останніх здійснюються у межах укладеного договору на пере­везення вантажів на підставі належним чином оформлених заявок замовника.

Примірний договір про перевезення вантажів автомобільним транспортом у місцевому та міжміському сполученні вміщено у Додатку 1 до Правил перевезень вантажів автомобіль­ним транспортом в Україні.

Організаційні договори мають важливе значення в галузі морських перевезень вантажів. Стаття 128 Кодексу торговельного мореплавства України від 23 травня 1995 р. передбачає, що перевізник та власник вантажів за необхідності здійснення систематичних перевезень вантажів можуть укладати довгострокові договори про організацію морських перевезень. У той же час окремі перевезення у межах такого договору здійснюються на підставі договорів морського перевезення вантажів, наявність і зміст яких підтверджується рейсовими чартера­ми, коносаментами та іншими письмовими доказами (ст. 134 Кодексу торговельного море­плавства України).

Якщо законодавством не передбачено укладення організаційного договору певного виду, сторони можуть укласти його на основі вільного волевиявлення і самостійно визначати його зміст.

Організаційний договір має бути укладений у вигляді єдиного документа.

 

< Попередня   Наступна >