Стаття 169. Оцінка корпоративних прав держави

Розділ III (ст.133-172) - Глава 18 (ст.167-172)
114

Стаття 169. Оцінка корпоративних прав держави

1. Корпоративні права держави та активи суб'єктів господарювання, у статутному фонді яких визначено частку держави, підлягають оцінці за методикою, що затвер­джується Кабінетом Міністрів України, відповідно до вимог закону.

1. Важливість оцінки корпоративних прав держави як носія публічних інтересів зумовлює встановлення чіткої, затвердженої Кабінетом Міністрів України методики, за якою має здійс­нюватися така оцінка. Обов'язковій оцінці підлягають не лише корпоративні права держави, а й активи суб'єктів господарювання, у статутному фонді яких визначено частку держави.

2. Оцінка зазначених об'єктів (державних корпоративних прав та активів суб'єктів госпо­дарювання з державної часткою в статутному фонді (майні) здійснюється згідно з Методи­кою оцінки вартості майна під час приватизації, затвердженою постановою Кабінету Міні­стрів України від 12 жовтня 2000 р. [166]

Примітка. У Цивільному кодексі норми про оцінку корпоративних прав держави (а рівно - і щодо оцінки майна, яке передається в управління) відсутні.

 

< Попередня   Наступна >