Головне меню
Головна Підручники Судові та провоохоронні органи

Судові та правоохоронні органи



  • Судові та правоохоронні органи України: Навч. пос.   ( 70 Статті )

    Судові та правоохоронні органи України: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / А. П. Гель, Г. С. Семаков, С. П. Кондра-кова. — К.: МАУП, 2004. — 272 с. — Бібліогр.: с. 261–264

    У пропонованому навчальному посібнику висвітлюються принципи організації, завдання, функції, повноваження і структура судових та право-охоронних органів України — органів судової системи, прокуратури, служ-би безпеки, органів внутрішніх справ (міліції), державної податкової служби (податкової міліції), державного департаменту з питань виконання покарань, органів юстиції, нотаріату, адвокатури, а також структура та компе-тенція органів досудового слідства і дізнання України.

    Для студентів спеціальності “Правознавство” вищих навчальних закладів.



  • ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ СУДІВ   ( 18 Статті )

    НАВЧАЛЬНИЙ ПОСІБНИК „ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ СУДІВ"

  • Організація судових та правоохоронних органів   ( 169 Статті )

    Організація судових та правоохоронних органів: підручник для студентів юрид. спеціальностей вищих навч. закладів / І. Є. Марочкін, Н. В. Сібільова, В. П. Тихий та ін. За ред. І. Є. Марочкіна, Н. В. Сібільової. — Х.: ТОВ «Одіссей», 2007. — 528 с.

    У підручнику на основі чинного законодавства, практики його застосування і досягнень правової науки розглядаються статус судових та правоохоронних органів, порядок їх формування, принципи організації та функціонування. Особлива увага приділена розкриттю природи судової влади, визначенню системи і змісту її функцій, класифікації її принципів. Значне місце в роботі займає викладення принципів і порядку побудови судової системи України, їх відповідність міжнародним стандартам щодо незалежності, неупередженості та доступності правосуддя.

    Виходячи з перебування вітчизняної системи права на етапі реформування характеристика органів судової влади, статусу її носіїв, органів прокуратури, дізнання, досудового слідства, інших державних і недержавних правоохоронних інститутів дана крізь призму їх становлення і розвитку.

    Підручник розрахований на студентів, слухачів, курсантів вищих юридичних навчальних закладів. Книга також буде корисною викладачам, правознавцям­практикам, усім, кого цікавить організація судів та інших правоохоронних органів в Україні.