Стаття 17. Внутрішня реклама

Закони України - ПРО РЕКЛАМУ

Ще одним рекламним засобом є внутрішня реклама.

1. Розміщення внутрішньої реклами погоджується з власником місця її розташування або уповноваженою ним особою. При погодженні розміщення внутрішньої реклами втручання у форму та зміст реклами забороняється.

На сьогодні не встановлено спеціального механізму погодження розміщення внутрішньої реклами з власниками місця її розташування або уповноваженими ними особами, навіть у випадку, якщо таке розміщення здійснюється у місцях, що перебувають у державній чи комунальній власності. Відповідно, під погодженням слід розуміти письмовий або усний дозвіл власника на розміщення внутрішньої реклами (таке погодження може мати форму угоди між власником і розповсюджувачем реклами).

При цьому, не допускається втручання власника у форму і зміст розміщуваної внутрішньої реклами. Останнє не означає, що власник не має вимагати у встановленому законодавством (в тому числі Законом України “Про захист прав споживачів” порядку припинення розміщення реклами, що не відповідає вимогам законодавства про рекламу та принципам реклами.

2. Забороняється розміщення внутрішньої реклами у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, дошкільних навчальних закладах, середніх загальноосвітніх школах та спеціалізованих загальноосвітніх закладах освіти.

Ця заборона не поширюється на соціальну рекламу.

Вказане обмеження щодо розміщення внутрішньої реклами у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування зумовлене необхідністю забезпечення офіційності приміщень зазначених органів.

Заборона розміщення внутрішньої реклами у дошкільних навчальних закладах, середніх загальноосвітніх школах та спеціалізованих загальноосвітніх закладах освіти пов’язана з необхідністю недопущення порушень принципу врахування особливої чутливості дітей і не завдавання їм шкоди. Порушення вказаного принципу може бути спричинено забороною втручатися у форму і зміст внут

рішньої реклами, що розміщується у вказаних установах. < Попередня   Наступна >