Головна Науково-практичні коментарі Сімейний кодекс Розділ VI (ст.275-292) Стаття 278. Визнання шлюбу, зареєстрованого за межами України

Стаття 278. Визнання шлюбу, зареєстрованого за межами України

Сімейний кодек - Розділ VI (ст.275-292)
142

Стаття 278. Визнання шлюбу, зареєстрованого за межами України

1. Шлюб між іноземцями, зареєстрований за межами України за законом держави — місця його реєстрації, є дійсним в Україні.

У коментованій статті міститься правило про визнання в Ук­раїні шлюбу між іноземцями, зареєстрованого за межами нашої держави. Такий шлюб визнається дійсним незалежно від про­цедури його оформлення. Якщо закон держави, в якій реєстру­ється шлюб, допускає його релігійну форму або визнає дійсним фактичний шлюб, немає підстав для визнання такого шлюбу недійсним і в Україні.

Шлюб між іноземцями, зареєстрований за межами нашої держави за законом держави — місця його реєстрації, визнаєть­ся дійсним в Україні й у тих випадках, коли шлюбний вік, сту­пінь споріднення осіб, які не можуть перебувати у шлюбі між собою, стан здоров'я та інші умови вступу у шлюб не збігають­ся з умовами укладання шлюбу та обставинами, що перешкод­жають його укладанню, передбаченими нормами сімейного за­конодавства України.

 

< Попередня   Наступна >