Головна Науково-практичні коментарі Сімейний кодекс Розділ IV (ст.207-256) Стаття 245. Опіка та піклування над дитиною, яка проживає у дитячому закладі або закладі охорони здоров'я

Стаття 245. Опіка та піклування над дитиною, яка проживає у дитячому закладі або закладі охорони здоров'я

Сімейний кодек - Розділ IV (ст.207-256)
223

Стаття 245. Опіка та піклування над дитиною, яка прожи­ває у дитячому закладі або закладі охорони здоров'я

1. Якщо дитина постійно проживає у дитячому закладі або зак­ладі охорони здоров'я, функції опікуна та піклувальника щодо неї покладаються на адміністрацію цих закладів.

Згідно з коментованою статтею якщо дитина постійно про­живає у дитячому закладі або закладі охорони здоров'я, функції опікуна та піклувальника щодо неї покладаються на адміністра­цію цих закладів. Аналогічне положення стосовно до фізичних осіб, які перебувають у навчальному закладі, закладі охорони здоров'я чи закладі органу соціального захисту населення, зак­ріплене у ст. 66 ЦК і у п. 3.6 Правил опіки та піклування. Заз­начений пункт передбачає також, що призначити опікуна, піклувальника можна й після влаштування зазначених осіб до від­повідних державних закладів. Якщо у цих осіб є майно, яке зна­ходиться в іншій місцевості, над ним встановлюється опіка (ст. 74 ЦК).

 

< Попередня   Наступна >