Головна Науково-практичні коментарі Сімейний кодекс Розділ IV (ст.207-256) Стаття 246. Контроль органу опіки та піклування за дотриманням прав дитини, над якою встановлено опіку або піклування

Стаття 246. Контроль органу опіки та піклування за дотриманням прав дитини, над якою встановлено опіку або піклування

Сімейний кодек - Розділ IV (ст.207-256)
247

Стаття 246. Контроль органу опіки та піклування за дотри­манням прав дитини, над якою встановлено опіку або піклування

1. Орган опіки та піклування контролює умови утримання, ви­ховання, навчання дитини, над якою встановлено опіку або піклу­вання.

Опікуни та піклувальники зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, психічний, духовний розвиток, забезпечувати здобуття дитиною повної загальної се­редньої освіти. Ці права та обов'язки аналогічні правам та обов'язкам батьків, передбаченим статтями 150 і 151 СК. Од­нак права та обов'язки опікунів і піклувальників мають вужчий характер.

Органи опіки та піклування зобов'язані здійснювати регу­лярний контроль за виконанням опікуном, піклувальником йо­го прав та обов'язків, пов'язаних з вихованням дитини. Опіку­ни, піклувальники зобов'язані щорічно не пізніше 1 лютого наступного року подавати органам опіки та піклування звіт про свою діяльність за минулий рік. А на вимогу цих органів вони мають подавати звіти і в інший визначений ними строк. Після припинення опіки, піклування опікуни, піклувальники повин­ні подавати загальні звіти про свою діяльність (п. 4.11 Правил опіки та піклування).

 

< Попередня   Наступна >