Головна Науково-практичні коментарі Сімейний кодекс Розділ ІІІ (ст.121-206) Стаття 140. Оспорювання батьківства, материнства особи, яка сплачує аліменти за рішенням суду

Стаття 140. Оспорювання батьківства, материнства особи, яка сплачує аліменти за рішенням суду

Сімейний кодек - Розділ ІІІ (ст.121-206)
201

Стаття 140. Оспорювання батьківства, материнства особи, яка сплачує аліменти за рішенням суду

1. Стягнення з особи, яка записана батьком, матір'ю, аліментів на дитину не є перешкодою для звернення до суду з позовом про виключення відомостей про неї як батька, матері дитини з акто­вого запису про ЇЇ народження.

Стаття, яка коментується, передбачає, що стягнення з особи, записаної батьком, матір'ю дитини, аліментів на неї не є пере­шкодою для звернення до суду з позовом про оспорювання батьківства, материнства. Уявляється, що у разі задоволення по­зову рішення суду про стягнення з зазначеної особи аліментів на дитину підлягає перегляду за нововиявленими обставинами (ч. 4 ст. 347-2 ЦПК). Це пояснюється тим, що на підставі рішення суду до актового запису про народження дитини буде внесене відповідне виправлення (виключено запис про батька або матір дитини, на підставі якого було прийняте рішення суду про стяг­нення аліментів на дитину з її батька або матері).

 

< Попередня   Наступна >