Головна Науково-практичні коментарі Сімейний кодекс Розділ ІІ (ст.21-120) Стаття 77. Способи надання утримання одному з подружжя

Стаття 77. Способи надання утримання одному з подружжя

Сімейний кодек - Розділ ІІ (ст.21-120)
140

Стаття 77. Способи надання утримання одному з по­дружжя

1. Утримання одному з подружжя надається другим із подруж­жя у натуральній або грошовій формі за їхньою згодою. 2. За рішенням суду аліменти присуджуються одному з подруж­жя, як правило, у грошовій формі. 3. Аліменти сплачуються щомісячно. За взаємною згодою аліменти можуть бути сплачені наперед. 4. Якщо платник аліментів виїжджає на постійне місце прожи­вання у державу, з якою Україна не має договору про надання правової допомоги, аліменти можуть бути сплачені наперед за час, визначений домовленістю подружжя, а у разі спору — за рішенням суду.

Під способами надання утримання одним з подружжя дру­гому треба розуміти форму надання цього утримання. Утриман­ня одному з подружжя надається другим із подружжя у нату­ральній або грошовій формі за їх згодою. За рішенням суду аліменти присуджуються одному з подружжя, як правило, у грошовій формі. Аліменти присуджуються одному з подружжя у вигляді частини заробітку (доходу) другого з подружжя та (або) у твердій грошовій формі. Вони сплачуються щомісячно. За взаємною згодою аліменти можуть бути сплачені наперед.

При виїзді платника аліментів на постійне місце проживан­ня до держави, з якою Україна не має договору про надання правової допомоги, аліменти можуть бути сплачені наперед за час, визначений домовленістю подружжя, а у разі виникнення спору — за рішенням суду.

 

< Попередня   Наступна >