Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 60 (ст.375-392) Стаття 376. Витребування документів, необхідних для провадження у справі про порушення митних правил

Стаття 376. Витребування документів, необхідних для провадження у справі про порушення митних правил

Митний кодекс - Глава 60 (ст.375-392)
215

Стаття 376. Витребування документів, необхідних для провадження у справі про порушення митних правил

Посадова особа митного органу, у провадженні якої знаходиться справа про порушення митних правил, може витребувати документи, необхідні для розгляду справи. Особа, якій адресовано вимогу про подання документів, зобов'язана не пізніш як у п'ятиденний строк надіслати їх посадовій особі митного органу, яка вимагає подати документи.

Кожна процесуальна дія являє собою відоме вторгнення у сферу охоронених законом прав та інтересів,тому воно може бути проведено лише за наявності певної мети і достатньої підстави для її проведення. Письмовими доказами по справі можуть бути різного роду документи, в тому числі виготовлені не під час процесуальної діяльності (акти, довідки, відомсті, розписки, листи та інше), в яких викладені або засвідчені факти, що мають значення для справи. Витребування документів- це обгрунтована вимога митного органу у встановленій відповідно до чинного законодавства формі, до особи, щодо якої здійснюється провадження у справі про ПМП. Посадова особа митного органу не має права витребувати від особи- правопорушника митних правил документи, які не стосуються справи про ПМП. Строк надання витребуваних митними органами документів обчислюється з моменту отримання вимоги митного органу.

 

< Попередня   Наступна >