Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 58 (ст.356-373) Стаття 357. Правове забезпечення провадження у справах про порушення митних правил

Стаття 357. Правове забезпечення провадження у справах про порушення митних правил

Митний кодекс - Глава 58 (ст.356-373)
182

Стаття 357. Правове забезпечення провадження у справах про порушення митних правил

Провадження у справах про порушення митних правил здійснюється відповідно до цього Кодексу, а в частині, що не регулюється ним, - відповідно до законодавства України про адміністративні правопорушення.

В коментованій статті міститься вказівка на ті правові джерела, які визначають порядок провадження у справах про порушення митних правил у органах, уповноважених розглядати такі справи.

Основним законодавчим актом, що регламентує здійснення провадження у справах про порушення митних правил є Митний кодекс України, в якому знайшли відображення майже всі основні питання пов’язані з з діяльностю як посадових осіб митних органів щодо порушення справ їх розслідування, розгляду та виконання винесених постанов про застосування примусових заходів, так і інших суб’єктів провадження. Однак слід мати на увазі, що в МК України не визначенні завдання провадження, обставини, що виключають провадження, принципи провадження, доказування по справі та деякі інші процесуальні норми, що мають важливе значення для здійснення митними органами своїх адміністративно-юрисдикційних повноважень.

Таким чином, при застосуванні даної статті слід керуватись нормами, що містяться у розділі XIX коментованого Кодексу, а також Кодексі України про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актах України.

 

< Попередня   Наступна >