Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 57 (ст.329-355) Стаття 344. Неподання митному органу документів та зразків товарів для проведення дослідження (аналізу, експертизи)

Стаття 344. Неподання митному органу документів та зразків товарів для проведення дослідження (аналізу, експертизи)

Митний кодекс - Глава 57 (ст.329-355)
242

Стаття 344. Неподання митному органу документів та зразків товарів для проведення дослідження (аналізу, експертизи)

Неподання у випадках, передбачених законодавством, на вимогу митного органу відповідних документів та зразків товарів, необхідних для проведення дослідження (аналізу, експертизи), - тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Об’єкт правопорушення – передбачені законодавством положення про взяття проб та зразків, необхідних для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів (ст. 75) Порядок надання документів та взяття проб та зразків товарів встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Об’єктивна сторона – невиконання законних вимог митного органу щодо надання відповідних документів та зразків товарів, необхідних для проведення дослідження.

Суб’єкт відповідальності – громадяни, що на момент здійснення правопорушення досягли 16 - літнього віку, а також посадові особи підприємств, що здійснили такі дії.

Суб’єктивна сторона – зазначене порушення митних правил припускає наявність у правопорушника наміру на його вчинення.

 

< Попередня   Наступна >