Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 57 (ст.329-355) Стаття 345. Переміщення товарів через митний кордон України з порушенням прав інтелектуальної власності

Стаття 345. Переміщення товарів через митний кордон України з порушенням прав інтелектуальної власності

Митний кодекс - Глава 57 (ст.329-355)
222

Стаття 345. Переміщення товарів через митний кордон України з порушенням прав інтелектуальної власності

Ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території з комерційною метою товарів з порушенням охоронюваних законом прав інтелектуальної власності - тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від десяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією контрафактних товарів, а на посадових осіб підприємств - від тридцяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією контрафактних товарів.

Об’єкт правопорушення – охоронювані законом права інтелектуальної власності.

Об’єктивна сторона – порушення законодавства про інтелектуальну власність з комерційною метою, здійснене під час переміщення товарів через митний кордон України.

Суб’єкт відповідальності – громадяни і посадові особи, що здійснили такі дії.

Суб’єктивна сторона – зазначене порушення митних правил припускає наявність у правопорушника наміру на його вчинення.

Відповідальність за правопорушення: накладення штрафу на громадян у розмірі від десяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією контрафактних товарів, а на посадових осіб підприємств – від тридцяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією контрафактних товарів.

 

< Попередня   Наступна >