загрузка...
загрузка...
Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 50 (ст.286-301) Стаття 298. Декларування товарів представництв іноземних фірм в Україні

Стаття 298. Декларування товарів представництв іноземних фірм в Україні

Митний кодекс - Глава 50 (ст.286-301)

Стаття 298. Декларування товарів представництв іноземних фірм в Україні

Товари, що не підлягають відчуженню на території України та призначені для службового користування представництв іноземних фірм, декларуються митним органам на строк до трьох років з моменту акредитації цих представництв під зобов’язання про зворотне вивезення.

Питання щодо продовження строку тимчасового ввезення товарів, зазначених у частині першій цієї статті, вирішується митним органом, в реґіоні діяльності якого розташоване відповідне представництво іноземної фірми.

Положення зазначеної статті визначають термін та порядок тимчасового ввезення на митну територію України представництвами іноземних фірм в Україні товарів, які призначені для службового користування зазначеними представництвами, а також митний орган, який має право продовжити термін тимчасового ввезення ними товарів для службового користування.

Декларування митним органам товарів, призначених для службового користування представництвами іноземних фірм в Україні, здійснюється із використанням вантажної митної декларації, умови та порядок застосування якої встановлено Кабінетом Міністрів України.

Для митного оформлення зазначених товарів представництво подає митному органу, у регіоні діяльності якого воно розташовано, вантажну митну декларацію, заповнену відповідно до режиму тимчасового ввезення, зобов’язання про зворотне вивезення вказаних товарів та інші потрібні для митного оформлення документи.

Товари, тимчасово ввезені під зобов’язання про зворотне вивезення, не можуть бути передані у володіння або користування іншим особам.

Зазначена стаття надає повноваження митним органам, у реґіоні діяльності яких розташовані представництва іноземних фірм в Україні, приймати рішення щодо продовження строків тимчасового ввезення ними товарів для службового користування на термін, що перевищує три роки з моменту акредитації цих представництв та ввезення ними на митну територію України зазначених товарів.

У разі закінчення терміну тимчасового ввезення зазначених у статті товарів та відмови митного органу його продовжити, ці товари повинні бути вивезені за межі митної території України або переоформлені у митному відношенні у відповідний режим.

Відчуження товарів, призначених для офіційного (службового) користування представництв іноземних фірм в Україні на митній території України, здійснюється відповідно до чинного законодавства України.