загрузка...
загрузка...
Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 50 (ст.286-301) Стаття 299. Декларування товарів, що належать посадовим особам представництв іноземних держав та представництв іноземних фірм в Україні

Стаття 299. Декларування товарів, що належать посадовим особам представництв іноземних держав та представництв іноземних фірм в Україні

Митний кодекс - Глава 50 (ст.286-301)

Стаття 299. Декларування товарів, що належать посадовим особам представництв іноземних держав та представництв іноземних фірм в Україні

Товари, що не підлягають відчуженню на території України та призначені для особистого користування осіб, які мають митні пільги, декларуються митним органам за місцем акредитації чи тимчасового перебування цих осіб і пропускаються під зобов’язання про зворотне вивезення за кордон по закінченні всього періоду перебування зазначених осіб на території України.

Положення цієї статті регулюють питання, пов’язані з декларуванням посадовими особами, зазначеними у статтях 287-290 Митного кодексу України, та представництв іноземних фірм в Україні товарів, що ввозяться на митну територію України з метою особистого користування цими особами.

Статтею встановлено, що такі товари декларуються митному органу за місцем акредитації чи тимчасового перебування цих осіб.

Декларування зазначених товарів здійснюється з використанням митної декларації, умови та порядок застосування якої встановлено Кабінетом Міністрів України.

Підставою для прийняття митним органом рішення про пропуск цих товарів на митну територію України є подання вказаними у статті особами митної декларації та зобов’язання про зворотне вивезення за кордон таких товарів по закінченні терміну перебування зазначених осіб на території України.

Митні пільги для зазначених осіб установлені статтями 287 - 290, 294 - 295, статтями 35, 36 Віденської конвенції про представництво держав у їх відношеннях з міжнародними організаціями універсального характеру (1975 р.), статтями 36, 37 Віденської конвенції про дипломатичні зносини (1961 р.), статтею 50 Віденської конвенції про консульські зносини, положеннями інших міжнародних договорів між Україною та іноземними державами.