загрузка...
загрузка...
Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 50 (ст.286-301) Стаття 297. Декларування товарів представництв іноземних держав та міжнародних організацій в Україні

Стаття 297. Декларування товарів представництв іноземних держав та міжнародних організацій в Україні

Митний кодекс - Глава 50 (ст.286-301)

Стаття 297. Декларування товарів представництв іноземних держав та міжнародних організацій в Україні

Товари, що не підлягають відчуженню на території України і призначені для офіційного (службового) користування представництв іноземних держав та міжнародних організацій, підлягають декларуванню митним органам та пропускаються в Україну на весь строк акредитації представництва.

Під представництвами іноземних держав та міжнародних організацій в Україні розуміються розташовані на території України дипломатичні представництва, консульські установи та інші офіційні представництва іноземних держав, міжнародних організацій, які мають митні пільги згідно законодавства України.

Декларування товарів, які не підлягають відчуженню на території України і призначені для офіційного (службового) користування представництв іноземних держав та міжнародних організацій, здійснюється з використанням вантажної митної декларації, умови та порядок застосування якої встановлено Кабінетом Міністрів України.

Зазначені у статті товари пропускаються на митну територію України на весь строк акредитації представництва.

Відчуження товарів, призначених для офіційного (службового) користування представництв іноземних держав та міжнародних організацій на митній території України, здійснюється відповідно до чинного законодавства України.