Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 39 (ст.237-242) Стаття 238. Операції щодо переробки товарів за межами митної території України

Стаття 238. Операції щодо переробки товарів за межами митної території України

Митний кодекс - Глава 39 (ст.237-242)
174

Стаття 238. Операції щодо переробки товарів за межами митної території України

Під час переробки товарів за межами митної території України можуть здійснюватись операцій, зазначені у частині другій статті 231 цього Кодексу. Законами України можуть бути встановлені обмеження щодо окремих операцій з переробки товарів за межами митної території України.

Регламентація переробки товарів в цьому режимі здебільшого вміщує положення, аналогічні встановленим у відношенні до режиму переробки на митній території України, тому в основі використання митних режимів переробки в значній мірі закладені єдині базові принципи.

Митний кодекс дозволяє проведення в рамках режиму переробки за межами митної території України ті ж операції, що й при використанні у режимі переробки на митній території України, а саме:

- власне переробка товарів;

-обробка товарів – монтаж, збирання, монтування та налагодження, внаслідок чого одержуються інші товари;

-ремонт товарів, у тому числі відновлення та регулювання;

-використання окремих товарів, що не є продуктами переробки, але які сприяють чи полегшують процес виготовлення продуктів переробки, якщо самі вони при цьому повністю витрачаються.

Передбачається, також встановлення обмежень стосовно окремих операцій з переробки товарів за межами митної території України. Зазначені обмеження встановлюються законами України, постановами Кабінету міністрів України.

 

< Попередня   Наступна >