Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 39 (ст.237-242) Стаття 239. Дозвіл на вивезення товарів для переробки за межами митної території України

Стаття 239. Дозвіл на вивезення товарів для переробки за межами митної території України

Митний кодекс - Глава 39 (ст.237-242)
192

Стаття 239. Дозвіл на вивезення товарів для переробки за межами митної території України

Вивезення товарів для переробки за межами митної території України здійснюється з дозволу митного органу на основі положень цього кодексу та інших законів України. Дозвіл на вивезення товарів для переробки за межами митної території України може бути скасовано митним органом у разі, якщо його видано на підставі недостовірних даних, що мали істотне значення, що мали істотне значення для прийняття рішення, або якщо підприємство-резидент, видано дозвіл, не дотримується положень цього Кодексу та інших законів України.

Митний кодекс не містить спеціального переліку товарів, які можуть бути розміщені в режим переробки за межами митної території України. По загальному правилу до заборонених для розміщення в режим переробки за межами митної території України відносяться товари, вивезення яких заборонено за межі митної території України.

Враховуючи характер операцій, які проводяться в рамках цього режиму встановлюються жорсткі критерії можливості розміщення товарів в зазначений режим.

Як і при застосуванні режиму переробки на митній території України Митний кодекс закріплює дозвільний порядок використання режиму переробки за межами митної території України. Дозвіл про можливість застосування режиму переробки надається митним органом. Цей дозвіл може бути скасовано, у разі надання суб‘єктом зовнішньоекономічної діяльності неправдивих даних, що мали істотне значення для прийняття рішення стосовно видачі такого дозволу, або якщо підприємство-резидент якому видано дозвіл, не дотримується положень цього Кодексу та інших законів України.

 

< Попередня   Наст

упна >