Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 39 (ст.237-242) Стаття 240. Строки переробки товарів за межами митної території України

Стаття 240. Строки переробки товарів за межами митної території України

Митний кодекс - Глава 39 (ст.237-242)
161

Стаття 240. Строки переробки товарів за межами митної території України

Строк переробки товарів за межами митної території України обчислюється починаючи з дня завершення митного оформлення митним органом товарів, що вивозяться для переробки. Строк переробки товарів за межами митної території України встановлюється митним органом під час видачі дозволу підприємству-резиденту виходячи з тривалості процесу переробки товарів, але, як правило, не може бути більше ніж 90 днів. Виходячи з технологічних особливостей переробки Кабінет Міністрів України за поданням відповідного міністерства або іншого центрального органу виконавчої влади може встановлювати інші строки переробки товарів, ніж ті, що зазначені у частині другій цієї статті.

Кодексом формулюється загальний принцип визначення допустимого часу для використання режиму переробки за межами митної території України. Строк переробки встановлюється митним органом в залежності від економічно обґрунтованої тривалості переробки товарів але не більше 90 днів з дня завершення митного оформлення. Продовження цього терміну може бути здійснено митним органом на підставі відповідного рішення Кабінету Міністрів України в залежності від технологічних особливостей переробки.

 

< Попередня   Наступна >