Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 39 (ст.237-242) Стаття 241. Обсяг виходу продуктів переробки

Стаття 241. Обсяг виходу продуктів переробки

Митний кодекс - Глава 39 (ст.237-242)
111

Стаття 241. Обсяг виходу продуктів переробки

Митні органи здійснюють контроль за обов‘язковим обсягом виходу продуктів переробки, що утворюються в результаті переробки товарів за межами митної території України. Дані про обов‘язковий обсяг виходу продуктів переробки зазначаються в договорі (контракті) на переробку продукції за межами митної території України.

Митним кодексом закріплюється норма стосовно здійснення митними органами контролю за обов‘язковим обсягом виходу продуктів переробки, що утворились в результаті переробки українських товарів за межами митної території України.

У розвитку економічних зв‘язків та співробітництва українських підприємців із зарубіжними партнерами важливу роль відіграє зовнішньоекономічний договір (контракт). Як і всяка цивільно-правова угода, зовнішньоекономічний контракт має відповідати ряду загальних вимог, додержання яких є необхідним для чинності угоди.

Вимоги до форми певних видів зовнішньоекономічних договорів (контрактів) установлені Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції. Крім загальних вимог до форми зовнішньоекономічних договорів (контрактів), нормативно закріплені вимоги до форми договору на переробку давальницької сировини. В додатку до договору про переробку давальницької сировини зазначається відповідна технологічна схема такої переробки, в якій мають відображатися усі основні етапи переробки давальницької сировини та процес перетворення сировини в готову продукцію, кількісні показники сировини на кожному етапі переробки з обґрунтуванням технологічних втрат сировини, втрати виконавця переробки на кожному етапі переробки. Законодавством встановлюється подання, у разі необхідності, висновку Торгово-промислової палати України або регіональних торгово-промислових палат про те, що готова продукція вироблена внаслідок переробки давальницької сировини. Рішення щ

одо необхідності подання зазначеного висновку приймається митним органом.

 

< Попередня   Наступна >