Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 39 (ст.237-242) Стаття 242. Порядок митного оформлення та оподаткування продуктів переробки

Стаття 242. Порядок митного оформлення та оподаткування продуктів переробки

Митний кодекс - Глава 39 (ст.237-242)
170

Стаття 242. Порядок митного оформлення та оподаткування продуктів переробки

У разі ввезення на митну територію України товарів, вивезених за її межі для переробки, чи продуктів переробки вони підлягають декларуванню з поданням окремого документа – декларації на товари іноземного походження, які були витрачені в процесі переробки українських товарів. Продукти переробки, що ввозяться на митну територію України, оподатковуються відповідно до Закону.

В процедурі застосування митного режиму переробки за межами митної території України аналогічно, як і митного режиму переробки на митній території України, можна виділити три етапи – надання режиму, безпосереднє використання і завершення його дії. При переробці товарів за межами митної території України дія режиму завершується при поверненні продуктів переробки в Україну.

При ввезенні на митну територію України товарів переробки, вироблених із використанням українських товарів до митного органу має бути подана копія вантажної митної декларації на українські товари, що вивозились з України для переробки та вантажна митна декларація на іноземні товари, які були використані в процесі переробки. При цьому митне оформлення іноземних товарів, що були використані в процесі переробки здійснюється в режимі імпорту на загальних підставах.

Звертаємо також увагу, що продукти переробки, які ввозяться на митну територію України, оподатковуються відповідно до законодавства.

 

< Попередня