Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 38 (ст.229-236) Стаття 232. Строки переробки товарів на митній території України

Стаття 232. Строки переробки товарів на митній території України

Митний кодекс - Глава 38 (ст.229-236)
148

Стаття 232. Строки переробки товарів на митній території України

Строк переробки товарів на митній території України обчислюється починаючи з дня завершення митного оформлення митним органом товарів, що ввозяться для переробки. Строк переробки товарів на митній території України встановлюється митним органом під час надання дозволу підприємству-резиденту виходячи з тривалості процесу переробки товарів та розпорядження продукцією їх переробки, але, як правило, не може бути більшим ніж 90 днів. Виходячи з технологічних особливостей переробки Кабінет Міністрів України за поданням відповідного міністерства або іншого центрального органу виконавчої влади може встановлювати інші строки переробки товарів, ніж ті, що зазначені у частині другій цієї статті.

Положення Митного кодексу України, що регламентують використання режиму переробки практично не містять спеціальних вимог які безпосередньо відносяться до порядку здійснення операцій, які проводяться в рамках зазначеного режиму. Кодекс закріплює лише загальний порядок визначення термінів переробки товарів та закріплює загальний принцип визначення допущеного часу для використання режиму переробки.

Строк переробки товарів обчислюється з дня завершення митного оформлення, тобто з моменту оформлення вантажної митної декларації. Виходячи з тривалості процесу переробки митний орган встановлює термін переробки під час надання дозволу суб‘єкту зовнішньоекономічної діяльності на розміщення товару в режим переробки. Термін переробки має визначатися в залежності від економічно виправданого строку процесу переробки товарів та розпорядження продуктами переробки товарів.

Кодексом встановлюється граничний термін знаходження товарів в режимі переробки, він не може бути більшим ніж 90 днів. Разом з тим виходячи з технологічних особливостей переробки Кабінет Міністрів України може встановлюват

и інші терміни переробки товарів. Для цього відповідне міністерство або інший центральний орган, виходячи із технологічних умов виготовлення конкретної продукції, має підготувати обґрунтоване подання до Кабінету Міністрів України про необхідність продовження терміну переробки. На підставі цього подання Кабінетом Міністрів України приймається відповідне рішення.

 

< Попередня   Наступна >