Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 38 (ст.229-236) Стаття 233. Перевірка митними органами дотримання режиму переробки на митній території України

Стаття 233. Перевірка митними органами дотримання режиму переробки на митній території України

Митний кодекс - Глава 38 (ст.229-236)
205

Стаття 233. Перевірка митними органами дотримання режиму переробки на митній території України

Митні органи можуть проводити перевірку товарів, ввезених для переробки на митній території України, а також продуктів їх переробки у будь-якої особи, яка здійснює операції щодо переробки таких товарів.

До набрання чинності новим Митним кодексом в режимі переробки розміщувалися тільки товари, які ввозилися на митну територію України в якості давальницької сировини для вироблення готової продукції. Були виявлені факти порушень суб‘єктами зовнішньоекономічної діяльності умов зовнішньоекономічних контрактів на переробку давальницької сировини. Разом з тим митні органи контролювали тільки факт ввезення давальницької сировини на митну територію України та факт вивезення готової продукції з України і не мали права контролювати сам процес переробки, що і призводило до порушень.

З набранням чинності цим Кодексом товари, які розміщені в режим переробки на митній території України знаходяться під митним контролем на протязі строку розміщення товарів в режим переробки до моменту вивезення за межі митної території України продуктів переробки.

Стаття 233 Митного кодексу встановила можливість доступу митним органам до складських, фінансових і технологічних документів по обліку і переробці таких товарів переробних підприємств з метою контролю за дотриманням режиму переробки на митній території України.

 

< Попередня   Наступна >