Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 38 (ст.229-236) Стаття 234. Обсяг виходу продуктів переробки

Стаття 234. Обсяг виходу продуктів переробки

Митний кодекс - Глава 38 (ст.229-236)
111

Стаття 234. Обсяг виходу продуктів переробки

Митні органи здійснюють контроль за обов‘язковим обсягом виходу продуктів переробки, що утворюються в результаті переробки товарів на митній території України. Дані про обов‘язковий обсяг виходу продуктів переробки зазначаються в договорі (контракті) на переробку товарів на митній території України.

Кодексом передбачається здійснення митними органами контролю за обсягом виходу продуктів переробки. При цьому дані про обов‘язковий обсяг виходу продукції мають бути передбачені в договорі (контракті).

Вимоги до форми певних видів зовнішньоекономічних договорів (контрактів) установлені Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції. Крім загальних вимог до форми зовнішньоекономічних договорів (контрактів), нормативно закріплені вимоги до форми договору на переробку давальницької сировини. В додатку до договору про переробку давальницької сировини зазначається відповідна технологічна схема такої переробки, в якій мають відображатися усі основні етапи переробки давальницької сировини та процес перетворення сировини в готову продукцію, кількісні показники сировини на кожному етапі переробки з обґрунтуванням технологічних втрат сировини, втрати виконавця переробки на кожному етапі переробки. Законодавством встановлюється подання, у разі необхідності, висновку Торгово-промислової палати України або регіональних торгово-промислових палат про те, що готова продукція вироблена внаслідок переробки давальницької сировини. Рішення щодо необхідності подання зазначеного висновку приймається митним органом. При митному режимі переробки у разі виникнення розбіжностей по нормі виходу виробленого товару кінцевий висновок мають приймати митні лабораторії.

 

< Попередня  
muto/395-glava38/5455--235-----.html">Наступна >