Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 16 (ст.121-132) Стаття 128. Митний контроль суден закордонного плавання, що перетинають державний кордон України на нетривалий час

Стаття 128. Митний контроль суден закордонного плавання, що перетинають державний кордон України на нетривалий час

Митний кодекс - Глава 16 (ст.121-132)
241

Стаття 128. Митний контроль суден закордонного плавання, що перетинають державний кордон України на нетривалий час

Судно закордонного плавання, яке заходить у відкритий для міжнародних водних перевезень порт для поповнення запасів води, палива, продовольства, проведення термінових ремонтних робіт на строк до двох діб, митному оформленню не підлягає, але перебуває під митним контролем до його відправлення. Товари, які завантажуються на це судно, підлягають митному оформленню на загальних підставах.

Якщо судно закордонного плаванія заходить у відкритий для міжнародних водних перевезень порт для поповнення запасів води, палива, продовольства, проведення термінових ремонтних робіт на строк до двох діб митний орган сумісно з прикордонними війсками України проводить митний контроль суден закордонного плавання документально за умови їх постійного перебування під контролем митного органу в зонах митного контролю в пунктах пропуску (пунктах контролю) через митний кордон України.

За наявності достатніх підстав уважати, що на борту судна перебувають предмети контрабанди або предмети, які безпосередньо є об'єктами порушення митних правил, митний контроль цього судна здійснюється з обов'язковим митним оглядом судна та членів екіпажу цих суден.

Документальний контроль проводиться на підставі предявлених адміністрацією судна наступних документів:

1.генеральна декларація;

2. декларація про вантаж;

3. суднова роль;

4. список пасажирів;

5. декларація про особисті речі екіпажу судна;

6. список запасів споживання;

7. довідка капітана судна про наявність на борту судна наркотичних засоб

ів, зброї та боєприпасів.

Запаси, призначені для споживання, які завантажуються на іноземне судно закордонного плавання, підлягають митному оформленню відповідно митного режиму експорт.

А запаси, призначені для споживання, що завантажуються на українські транспортні засоби, підлягають митному оформленню відповідно до митного режиму тимчасове вивезення без постановки на облік.

Обсяги таких запасів визначаються на підставі норм споживання, необхідного для забезпечення безперебійної експлуатації та технічного обслуговування суден, їх вантажопідйомності та пасажиромісткості, з урахуванням тривалості рейсу або тривалості перебування на митній території України. Норми споживання для різних типів суден визначаються Міністерством транспорту України.

Обсяги товарів, призначених для матеріально-технічного постачання та спорядження, пально-мастильних матеріалів, сировини для промислової переробки, продовольства, інших товарів, що вивозяться за межі митної території України для забезпечення виробничої діяльності українських та орендованих (зафрахтованих) українськими підприємствами суден, які здійснюють морський промисел, визначаються Мінтрансом України з урахуванням потреби забезпечення безперебійної експлуатації та технічного обслуговування суден, їх вантажопідйомності, тривалості рейсу й типу суден і зазначаються в дозвільному документі, що видається Мінтрансом України.

 

< Попередня   Наступна >