Стаття 83. Періодична митна декларація

Митний кодекс - Глава 11 (ст.81-90)
101

Стаття 83. Періодична митна декларація

У разі якщо товари регулярно переміщуються через митний кордон України однією і тією ж особою на одних і тих же умовах та підставах, митний орган може дозволити такій особі подавати періодичну митну декларацію, яка оформляється на переміщення товарів за певний погоджений з митним органом період. Порядок та умови подання періодичної митної декларації визначаються Кабінетом Міністрів України.

Порядок декларування товарів з застосуванням періодичної митної декларації застосовується за згодою митного органу при виконанні певних умов переміщення:

регулярне переміщення через митний кордон України товару;

на одних і тих же умовах та підставах;

одним і тим же підприємством-резидентом.

Додатковою підставою для проведення митного оформлення по періодичній декларації є наявність підприємства-резидента у реєстрі підприємств, що користуються режимом сприяння зовнішньоекономічній діяльності.

При цьому митний орган може дозволити такому підприємству подавати періодичну митну декларацію, яка оформлюється на товари, що переміщуються протягом певного періоду (який, як правило, не перевищує 30 днів), погодженого з митним органом.

У термін до 30 днів з дати оформлення періодичної митної декларації підприємство зобов’язане подати митну декларацію, заповнену в порядку, установленому для випуску товарів у вільний обіг.

Кабінетом Міністрів України визначені товари, які не дозволяється декларувати з застосуванням періодичної декларації:

міжнародна технічна та гуманітарна допомога;

що підлягають експортному контролю;

н

аркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги й прекурсори;

спеціальні технічні засоби для зняття інформації з каналів зв'язку, інші засоби негласного отримання інформації;

що переміщуються трубопровідним транспортом та лініями електропередачі;

продовольчу сировину, сировину для лікарських засобів, харчові продукти, відходи виробництва, хімічні, біологічні, радіоактивні речовини, які підлягають санітарно-епідеміологічному контролю.

 

< Попередня   Наступна >