Стаття 67. Звiльнення вiд митного огляду

Митний кодекс - Глава 9 (ст.66-69)
102

Стаття 67. Звiльнення вiд митного огляду

Митному огляду не пiдлягає ручна поклажа та супроводжуваний багаж Президента України, Голови Верховної Ради України, народних депутатiв України, Прем'єр-мiнiстра України, Першого вiце-прем'єр-мiнiстра України, Голови та суддiв Верховного Суду України, Голови та суддiв Конституцiйного Суду України, Мiнiстра закордонних справ України, Генерального прокурора України та членiв їхнiх сiмей, якi прямують разом з ними.

У відповідності до Конституції України державна влада в України здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову. Стаття наводить перелік вищих посадових осіб України, на яких покладено народом України функції по здійсненню державної влади в Україні:

Законодавча влада – Голова Верховної Ради України та народні депутати;

Виконавча влада - Президент України, Прем’єр-міністр України, Перший вiце-прем'єр-мiнiстр України, Міністр закордонних справ України, Генеральний прокурор України;

Судова влада - Голова та суддi Верховного Суду України, Голова та судді Конституційного Суду України.

Норма статті звільняє від митного огляду ручну поклажу та супроводжуваний багаж вищезазначених вищих посадових осіб та членів сімей , які прямують разом з ними, через митний кордон України.

Звільнення від митного огляду предметів, що переміщуються через митний кордон зазначеними у статті посадовцями здійснюється незалежно від мети їх поїздки.

До членів сімей у даному випадку необхідно відносити дружину (чоловіка), дітей, батьків, дід, бабку та онуків.

Стаття надає право звільнення від митного огляду ручної поклажі та багажу членів сім’ї посадовців тільки у разі прямування через митний кордон Ук

раїни разом із зазначеними посадовими особами. При переміщенні через митний кордон України предметів членами сім’ї посадовців самостійно, проведення митного контролю необхідно проводити на загальних підставах.

Перелік осіб, зазначених у статті є вичерпаним. Доповнення або зміни до цього переліку можуть бути внесено тільки прийняттям відповідного закону України

 

< Попередня   Наступна >